Pelletkachel kopen Dantumadiel

Vergelijk installateurs pelletketels Dantumadiel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Dantumadiel kopen stelt jou in staat om uw woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pellets. Eigenlijk zijn dit cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We onderscheiden verschillende modellen en installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Met behulp van deze pagina check je samengestelde aanbevelingen die ondersteuning bieden bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Feitelijk zijn er drie soorten installaties:

  kachel installateur 9271

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en voorziet in de tapwater behoefte. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit heeft te maken met diverse factoren. Denk aan: woning-specificaties, het doel van de kachel, en wat het mag kosten. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Postcode9271
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2620 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Zoek jij een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Dantumadiel wellicht iets voor jou. Bijvoorbeeld de Ecofire Carla idro 15 van het merk Palazzetti LelioNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een verantwoorde manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het is gemakkelijk te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies lopen op tot wel €1150
 • Gemak, comfort en sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Gemakkelijke installatie
 • Volledig automatisch
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Dantumadielgebruikt 2620 kWh stroom en nog eens 2620 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €166,00 in mei 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Dantumadiel vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Er is een elektrische ontsteker die zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel op CV?

Een normale pelletkachel monteert met in de woonkamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige installaties worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor een HR ketel. Zo’n pelletketel werkt op basis van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Voorbeelden hiervan zijn organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gewonnen warmte wordt afgegeven op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is zeer wisselend. Het wordt berekend op basis van het gebruik, de prijzen, en het model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze periode kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u enkel te maken met de inkoopprijs van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Legio woningeigenaren gaan voor een doelmatige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn kachel showrooms in Dantumadiel waar consultants u alle verschillende systemen kunnen tonen. Handig, want u kunt hier vaak meteen bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. Desondanks, prijzen in mei 2024 fluctueren enorm. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is om deze reden geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit goed voor het milieu is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort installatie en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Dantumadiel

Een effectieve en populaire optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Dit model kan gebruikt worden voor de centrale verwarming en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Wij omschrijven dit als een duurzame en voordelige installatie: beperkte CO-2 belasting, en het huis kan van het gas af.
 • Betaalbaar, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €450 per systeem.

pelletkachel installateurs in dantumadiel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Zo is het duidelijk naar welke persoon de specificaties en mogelijke offerte verzonden zal worden. Veel adviseurs focussen zich op een specifieke omgeving.

 2. Omschrijf uw woning

  Hierna zie je diverse vragen die gaan over je woning. Relevant zijn het soort huis, de mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal bewoners. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Na aanleiding van uw informatie kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of een installatie die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook variabelen als het gewenste model en de grootte doen er toe.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende leveranciers en ga in zee met een professionele installateur in Dantumadiel. Kijk naar recensies en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Bekijk goed of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Neem ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is iets niet in orde? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Dantumadiel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Dantumadiel?

In de huidige situatie zijn er allerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er bestaan meer dan 1.750 pelletkachel en pelletketel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. De investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel overduidelijk verleidelijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt tussen de €850 en €1050. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Elda Elite Steel (Dal Zotto S.P.A), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.
 • Norma RR6-W (AMG S.p.A.), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • Oriva / Olimpia (Ravelli), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de bewoner die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Dantumadiel. Wat moet ik precies doen als ik helemaal van het gas af wil? Hieronder geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 9270, 9271.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Zeker bestaande huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem gebruikt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat slim gebruik maakt van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente