Pelletkachel kopen Smallingerland

Vergelijk installateurs pelletketels Smallingerland

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Smallingerland kopen maakt het mogelijk om je huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houtpellets. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. Er zijn verschillende soorten kachels, met elk hun voordelen en nadelen. D.m.v. onze tool lees jij omvangrijke toelichtingen die van pas komen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We onderscheiden 3 kachels:

  kachel installateur 9214

 1. Pelletkachel: designs verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat wordt bepaald door diverse randvoorwaarden. Je kunt denken aan: soort huis, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel je te besteden hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9214
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2590 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Bent u op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Smallingerland wellicht iets voor jou. Een voorbeeld is de P963 C-M-D van het merk Gruppo PiazzettaMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een duurzame en groene keuze om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het vergt weinig onderhoud, het is zeker niet duur, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1200
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor schappelijke kosten
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Eenvoudig te bedienen
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De (ingebouwde) kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Smallingerlandgebruikt 2590 kWh stroom en nog eens 2590 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €152,00 in juni 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Smallingerland vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van droog resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

Een normale pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige installaties worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor de HR ketel. Zo’n apparaat maakt gebruik van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Voorbeelden hiervan zijn houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De huidige pelletkachel terugverdientijd verschilt enorm. Veel aspecten hebben invloed; gebruik, de prijzen, en het type ketel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en resteren alleen nog de stookkosten van pellets en jaarlijkse controle.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Legio Nederlanders kiezen voor een krachtige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn speciale kachel showrooms in Smallingerland waar medewerkers u kunnen adviseren over de producten. U kunt daar vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. De marktprijzen (juni 2024) lopen zeer uiteen. Installateurs vergelijken is vanzelfsprekend een wijs besluit.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Smallingerland

Een nieuwe full-service mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De biomassaketel zorgt voor de centrale verwarming en het warme water in huis. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit type kachel is een groene en voordelige keuze: lagere vuile uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkope keuze, snippers, blokken of pellets van hout zijn stukken voordeliger dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €800 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in smallingerland


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dat maakt dat we weten naar wie specificaties en speciaal ook de offerte toegezonden zal worden. Veel installateurs focussen zich op een specifieke omgeving.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In de volgende stap ziet u belangrijke vragen die gaan over je woonobject. Bijvoorbeeld het type woning, de isolatiewaarden, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinssamenstelling. Vul alles zo goed mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Met behulp van je info kan de installateur een berekening maken van het benodigde vermogen.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een mooie kachel in de kamer, of liever een oplossing die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wilt u maximaal betalen? Ook zaken als het design en de afmetingen zijn beslissend.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele leveranciers en ga aan de slag met een uitstekende installateur in Smallingerland. Bekijk de referenties en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Check naderhand of de rookgasafvoer in orde is. Kies ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer verschillende functies uit. Is iets niet in orde? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Smallingerland


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Smallingerland?

Recent kun je gebruik maken van verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er is keuze uit honderden pelletketel / pelletkachel producten die op de ISDE-lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is natuurlijk aanlokkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend varieert tussen €500 en €1450. Een aantal interessante opties:

 • Hydro DV140 (Davinci), vermogen 14 [KW], €1400 subsidie.
 • Norma RR12C-RU (AMG S.p.A.), vermogen 10,8 [KW], €540 subsidie.
 • HRV 120 Style (Ravelli), vermogen 13,1 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor wie gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Smallingerland. Wat zijn voor mij de opties als ik helemaal van het gas af wil? Op deze website hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 9214.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem profiteert van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente