Pelletkachel kopen Sumar

Vergelijk installateurs pelletketels Sumar

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Sumar kopen maakt het mogelijk om woningen zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. In plaats van gas gebruik je speciale pellets van hout. Het betreft geperste houtkorrels. We onderscheiden tal van installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Door middel van onze tool tref jij bruikbare gegevens die van dienst kunnen zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. Feitelijk zijn er 3 soorten installaties:

  kachel installateur 9262

 1. Pelletkachel: designs verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat berekent men a.d.h.v. velerlei zaken. Je kunt denken aan: soort huis, het stoomniveau, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9262
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2022)

Vraag naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Sumar iets om te overwegen. Dat kan zijn de Ortigara van het merk EuroAlpiNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een milieuvriendelijke manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1500
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor een lage prijs
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Tytsjerksteradielgebruikt 2650 kWh stroom en 2650 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €163,00 in juli 2022. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Sumar vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrische eenheid stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit wordt gerealiseerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige systemen worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m je HR ketel. Deze ketel heeft enkel biomassa nodig, waardoor er geen gas bij komt kijken. In de basis zijn dat snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. Er spelen zaken een rol zoals; verbruik, de prijzen en het soort kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 7 jaar. Na deze jaren gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u nog te maken met de prijs van de houtpellets en jaarlijkse controle.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Veel huizenbezitters kiezen voor een efficiënte inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Sumar waar adviseurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Doorgaans kunt u hier meteen bestellen of een voorradig model kopen. De huidige prijzen (juli 2022) zijn nogal variabel. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is om deze reden wel zo handig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Experts vragen zich af of deze manier wel milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Sumar

Een alternatieve populaire optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel draagt zorg voor het verwarmingssysteem en warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. We hebben het over een milieuvriendelijke en prijstechnisch interessante beslissing: lagere CO-2 belasting, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Betaalbaar, houtblokken of ander organisch materiaal zijn relatief goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Je woning van het gas af
 • Hoge subsidies tot wel €1000 per ketel.

pelletkachel installateurs in sumar


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Graag horen wij naar wie de informatie en wellicht een offerte aangeleverd mag worden. Veel uitvoerders plaatsen kachels in een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf de woning

  In stap 2 treft u speciale vragen inzake het woonobject. Denk aan het type huis, welke isolatie er is aangebracht, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal inwonende mensen. Vul alles zo goed mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Op basis van je ingevulde gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of liever een oplossing dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is het budget? Ook onderdelen als het design en de afmetingen hebben invloed.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van verschillende adviseurs en ga in zee met een uitstekende installateur in Sumar. Houd rekening met ervaringen van anderen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Bekijk kritisch of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Koop ook altijd een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Test het systeem zorgvuldig. Functioneert de installatie niet goed? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Sumar


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Sumar?

In de huidige situatie zijn er meerdere opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.900 pelletkachel / pelletketel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. De investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de systemen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel onmiskenbaar erg aantrekkelijk. Het exacte bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend is uiteenlopend tussen €900 en €1000. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Twist 80/20 (Calimax), vermogen 10 [KW], €1400 subsidie.
 • Raffy Canalizzata (TSP), vermogen 12,9 [KW], €645 subsidie.
 • Interio 20 (Thermoflux), vermogen 19,6 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de huizenbezitter die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Sumar. Waaruit kan ik kiezen om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze website hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 9262.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Bestaande bouw (van 2005 en ouder) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die gebruik maakt van energie van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!