Pelletkachel kopen Ryptsjerk

Vergelijk installateurs pelletketels Ryptsjerk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ryptsjerk kopen opent nieuwe deuren om uw woning zonder aardgas te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar speciale pellets van hout. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er is keuze uit verschillende type kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Middels deze pagina bekijk jij actuele info die nuttig zijn bij het maken van een goede keuze. Er zijn grofweg 3 type kachels:

  kachel installateur 9256

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en regelt warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat is afhankelijk van verschillende aspecten. Belangrijk zijn: type huis, het doel, en wat je bestedingsruimte is. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9256
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Vraag naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Ryptsjerk misschien we dé oplossing. Denk aan de c7 globe glass van het merk Moretti DesignEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een toegankelijke en ‘groene’ optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het is gemakkelijk te bedienen, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op subsidies tot wel €1200
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor een lage prijs
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Eenvoudig te bedienen
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. Dat is handig! De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Tytsjerksteradielconsumeert 2650 kWh stroom en 2650 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €163,00 in juli 2022. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Ryptsjerk vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrische eenheid zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit wordt gerealiseerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige installaties kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een goed substituutvoor je gasketel. Zo’n pelletketel werkt op basis van biomassa, in plaats van aardgas. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gewonnen warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van je CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Dit is namelijk sterk afhankelijk van de warmtevraag, prijzen en het model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u enkel te maken met de variabele pelletkosten en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Legio Hollanders gaan voor een inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Ryptsjerk waar adviseurs u geschikte installaties laten vergelijken. U kunt daar vaak meteen bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in juli 2022 zijn ontzettend divers. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is om deze reden wel zo verstandig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is veel discussie of deze manier wel milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door merk/type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Ryptsjerk

Een andere is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtpellets of blokken. De pelletketel wordt gebruikt voor het verwarmingssysteem en warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. We hebben het over een milieubewuste en prijs-interessante oplossing: minder vieze CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Geld besparend, snippers, blokken of pellets van hout zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €700 per ketel.

pelletkachel installateurs in ryptsjerk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Dat maakt dat we weten naar wie de productinfo en eventuele offerte verzonden mag worden. De meeste specialisten zijn beperkt tot een expliciet gebied.

 2. Omschrijf uw woning

  In stap 2 treft u een aantal vragen omtrent uw woning. Bijvoorbeeld het type huis, of de woning goed geïsoleerd is, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Wees zo volledig mogelijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Gebaseerd op je ingevulde data kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel die in het oog springt, of liever een model dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat mag het kosten? Ook factoren als het gewenste model en de afmetingen kunnen impact hebben.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele experts en kies voor een betrouwbare installateur in Ryptsjerk. Kijk naar beoordelingen en certificaten (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Achterhaal of er een goede afvoer wordt aangebracht. Bestel tevens een buffervat dat voldoet aan uw wensen. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Werkt iets niet? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Ryptsjerk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Ryptsjerk?

Recent kun je gebruik maken van meerdere tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.800 pelletketel en pelletkachel installaties die gedekt worden door de regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het modellen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels overduidelijk aanlokkelijk. De tegemoetkoming waar je recht op hebt loopt uiteen tussen de €600 en €1400. Een aantal interessante opties:

 • EVO³ 8.5 (CADEL SRL), vermogen 8,7 [KW], €500 subsidie.
 • Atmosfera Style 8 (TSP), vermogen 7,2 [KW], €500 subsidie.
 • Aqua 25 (Termal int.), vermogen 25 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor diegene die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Ryptsjerk. Wat zijn voor mij de opties als ik streef naar nul op de meter? Onderstaand geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 9256.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Uiteraard voor de eigen energievraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een product dat gebruik maakt van energie van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!