Pelletkachel kopen Earnewâld

Vergelijk installateurs pelletketels Earnewâld

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Earnewâld kopen stelt je in de gelegenheid om uw huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houtpellets. Dit zijn feitelijk cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er is keuze uit velerlei type installaties, met unieke specificaties en voordelen. D.m.v. onze tool lees je waardevolle adviezen die ondersteuning bieden bij het kiezen van een goede kachel + monteur. In de praktijk hebben we het over drie type kachels:

  kachel installateur 9264

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en voorziet in de tapwater behoefte. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat ligt aan verscheidene factoren. Bijvoorbeeld: jouw type huis, het stoomniveau, en wat je bestedingsruimte is. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9264
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Vraag naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Earnewâld geen gek idee. Een voorbeeld is de Double 8 air van het merk Kalon / Giove GroupNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een “groene” en bewuste mogelijkheid om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is relatief goedkoop, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1500
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Eenvoudig te programmeren
 • Automatische ontsteking
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Tytsjerksteradielconsumeert 2650 kWh stroom en stookt 2650 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €163,00 in juli 2022. Met een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Earnewâld vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht van binnen of buiten bezorgt de nodige zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat is een optie door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m je HR ketel. Zo’n systeem werkt op basis van biomassa, in plaats van aardgas. In de basis zijn dat snippers, blokken of pellets van hout. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gegenereerde warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van je CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is niet universeel. Veel aspecten hebben invloed; verbruik, de prijzen en welk type je koopt. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en dient u rekening te houden met de prijs van de houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Legio woningeigenaren gaan voor een efficiënte inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. We zien steeds meer kachel showrooms in Earnewâld waar medewerkers u alle verschillende systemen kunnen tonen. Prima service, en u kunt gewoon een model bestellen of een voorradig model kopen. De prijzen van juli 2022 zijn nogal variabel. Installateurs vergelijken is vanzelfsprekend wel zo verstandig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De wekelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door categorie kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Earnewâld

Een effectieve en populaire optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. Dit model wordt gebruikt voor verwarming van de woning en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het is een groene en kostenbesparende oplossing: lagere uitstoot van CO-2, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkope keuze, houtsnippers en pellets zijnrelatief goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €850 per model.

pelletkachel installateurs in earnewald


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar welk adres details en mogelijke offerte aangeleverd moet worden. Veel aannemers doen werkzaamheden in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf de woning

  In de volgende stap ziet u verschillende vragen omtrent uw huis. Voorbeelden zijn het type woning, welke isolatie er is aangebracht, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de grootte van het huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Op basis van uw ingevulde data maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of puur een model dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wilt u maximaal betalen? Ook factoren als het gewenste model en de breedte van de ketel hebben invloed.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale adviseurs en ga aan de slag met een erkende installateur in Earnewâld. Houd rekening met referenties en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Check of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Kies ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Loopt je tegen problemen aan? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Earnewâld


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Earnewâld?

Er zijn op dit moment diverse opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er bestaan meer dan 1.750 pelletketel of pelletkachel installaties die op de ISDE-lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel overduidelijk erg aantrekkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat toepasbaar is ligt tussen de €600 en €1050. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Pueblo Aqua 12 (Calimax), vermogen 12 [KW], €1400 subsidie.
 • Riflesso 10/8 (TSP), vermogen 9,9 [KW], €500 subsidie.
 • 3001 / PMoodPlus / PKokkolaPlus (Thermorossi), vermogen 9,2 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor wie een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Earnewâld. Wat moet ik precies doen als ik helemaal van het gas af wil? Hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 9264.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Vooral oudere huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie benut de warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die zonlicht omzet in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!