Pelletkachel kopen Aldtsjerk

Vergelijk installateurs pelletketels Aldtsjerk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Aldtsjerk kopen biedt jou de kans om je huis duurzaam te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pelletkorrels. Het betreft geperste houtkorrels. Er zijn verschillende type kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Geholpen door de pelletkachel-vergelijker vind je waardevolle informatie die van dienst kunnen zijn bij het laten installeren van een installatie. Eigenlijk zijn er 3 kachels:

  kachel installateur 9064

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat berekent men a.d.h.v. diverse aspecten. Je kunt denken aan: jouw soort woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en de maximum prijs. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9064
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update augustus 2022)

Vraag naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Aldtsjerk een uitstekende optie. Je kunt kiezen voor de Dedalo Hydro 15 van het merk Green PurosEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een milieuvriendelijke manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is zeker niet duur, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €500
 • Aangename warmte voor schappelijke kosten
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de woonkamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Tytsjerksteradielgebruikt 2650 kWh stroom en nog eens 2650 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €163,00 in augustus 2022. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Aldtsjerk vergelijken (augustus 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een speciale elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Er wordt warmte gevormd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt monteert met in de woonkamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat wordt gefaciliteerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m een gasketel. Een dergelijk systeem stookt op biomassa, in plaats van aardgas. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets of blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gegenereerde warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van je CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd wissel sterk. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en blijven alleen nog de variabele pelletkosten en jaarlijkse controle.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Een groot deel van de bewoners overwegen een luxe inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn speciale kachel showrooms in Aldtsjerk waar specialisten u alles over de producten kunnen vertellen. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doornemen of direct een systeem kopen en meenemen. De actuele prijzen van augustus 2022 wisselen sterk. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dus geen gek idee.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het moet nog onderzocht worden of dit goed voor het milieu is. De kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort installatie en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Aldtsjerk

Een innovatieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtpellets of blokken. Dit model zorgt voor een verwarming toepassing en warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit type kachel is een duurzame en prijstechnisch interessante keuze: beperkte vuile uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Betaalbaar, houtblokken of ander organisch materiaal zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Gemiddelde subsidie van €800 per systeem.

pelletkachel installateurs in aldtsjerk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de productinfo en mogelijke offerte verstuurd kan worden. Veel installateurs werken in hun eigen streek.

 2. Omschrijf uw woning

  In stap 2 treft u belangrijke vragen met betrekking tot uw huis. Bijvoorbeeld het soort woning, welke isolatie er is aangebracht, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Op basis van de verstrekte info kan de installateur een berekening maken van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of liever een model dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is het budget? Ook aspecten als ambiance en de beschikbare maten maken deel uit van de beslissing.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van enkele aanbieders en kies voor een betrouwbare installateur in Aldtsjerk. Vraag om verhalen van andere klanten en certificaten (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Check of de rookafvoer in orde is. Bestel tevens een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Controleer of alles werkt. Werkt het systeem niet naar behoren? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Aldtsjerk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Aldtsjerk?

Tegenwoordig zijn er verscheidene tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Het aanbod omslaat duizenden pelletketel of pelletkachel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de systemen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel overduidelijk erg aantrekkelijk. Het bedrag waar je recht op hebt schommelt tussen de €600 en €1300. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Hermetic 6 (AMG S.p.A.), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • Toby H 15 (Termomont), vermogen 14,5 [KW], €1400 subsidie.
 • Paro RAO (Rika), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de bewoner die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Aldtsjerk. Wat moet ik precies doen met het oog op energieneutraal leven? Op deze website hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 9064.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Bestaande bouw (van 2005 en ouder) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie profiteert van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die slim gebruik maakt van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!