Pelletkachel kopen Gytsjerk

Vergelijk installateurs pelletketels Gytsjerk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Gytsjerk kopen stelt jou in staat om je woning op een energiezuinige manier te stoken. Je stookt geen gas, maar unieke korrels van hout. Het gaat om geperste houtkorrels. Er bestaan velerlei modellen kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Door middel van de pelletkachel-vergelijker doorzoek jij praktische adviezen die nuttig zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. Feitelijk zijn er drie soorten installaties:

  kachel installateur 9061

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat berekent men a.d.h.v. diverse onderdelen. Onder andere: type huis, het stoomniveau, en de maximum prijs. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9061
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een pelletkachel laten installeren (Update augustus 2022)

Behoefte aan een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Gytsjerk een uitstekende optie. Dat kan zijn de Mietta van het merk ExtraflameMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een goede en zuinige optie om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Gemakkelijk te plaatsen, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op subsidies tot wel €1300
 • Warmte en comfort, voor betaalbare prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Tytsjerksteradielconsumeert 2650 kWh stroom en 2650 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €163,00 in augustus 2022. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Gytsjerk vergelijken (augustus 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van schoon hout afval. De elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze wijze komt er warmte vrij die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel op CV?

Een normale pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat is een optie door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige apparaten worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m een gasketel. Zo’n ketel werkt op biomassa, en dus geen gas. Voorbeelden hiervan zijn snippers, blokken of pellets van hout. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven op het leidingwater van de CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. Het wordt berekend op basis van het gebruik, de prijzen, en het type installatie. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Na deze periode geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u alleen nog de inkoop van houtpellets en eventueel onderhoud.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Een groot deel van de consumenten preferereneen exclusieve inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Gytsjerk waar monteurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. U kunt daar vaak eenvoudig een bestelling doen of een kachel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (augustus 2022) wisselen sterk. Aanbieders en monteurs vergelijken is hierom wel zo handig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of deze manier wel milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Gytsjerk

Een alternatieve woning dekkende optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. De installatie is geschikt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en tapwater voor douche en keuken. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit segment is een milieubewuste en relatief goedkope keuze: lagere vieze CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Bezuinigen, houtblokken of ander organisch materiaal zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €850 per systeem.

pelletkachel installateurs in gytsjerk

Interessante systemen:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar welk adres details en wellicht een offerte aangeleverd zal worden. Veel aannemers focussen zich op een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Nu volgen speciale vragen over je woonobject. Onder andere het soort woning, de staat van de isolatie, aantal zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Vul alles zo goed mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Op basis van je info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of juist een product dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook onderdelen als het design en de grootte spelen een rol.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse aanbieders en selecteer een erkende installateur in Gytsjerk. Check de recensies en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Ga na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Plaats zeker ook een buffervat dat groot genoeg is. Neem de gehele installatie goed door. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Gytsjerk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Gytsjerk?

In de huidige situatie zijn er velerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. We hebben het over meer dan 1.900 pelletketel en pelletkachel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen in KW van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel vanzelfsprekend zeer belangrijk. De tegemoetkoming dat hiervoor doelmatig wordt toegekend is uiteenlopend tussen de €700 en €1400. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Model NSE (L) – Lara 12 K-KKA / Redonda Basic MO (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Air 10 (Termal int.), vermogen 9,9 [KW], €500 subsidie.
 • Livo / Livo Rao / Livo Pgi (Rika), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor diegene die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Gytsjerk. Wat zijn voor mij de opties met het oog op energieneutraal leven? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9060, 9061.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Huizen gebouwd voor 2010 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie profiteert van warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat zonlicht omzet in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!