Pelletkachel kopen Jistrum

Vergelijk installateurs pelletketels Jistrum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Jistrum kopen maakt het mogelijk om woningen zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pellets. Het betreft geperste houtkorrels. Er bestaan verscheidene modellen kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Middels deze pagina check je veelzijdige gegevens die ondersteuning bieden bij het aankopen van een installatie. We maken onderscheid tussen 3 type modellen:

  kachel installateur 9258

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat wordt bepaald door verschillende randvoorwaarden. Dit zijn natuurlijk: type woning, het stoomniveau, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9258
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update augustus 2022)

Behoefte aan een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Jistrum iets om te overwegen. Bijvoorbeeld de Video Black LX up 9 van het merk CMGOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een toegankelijke en ‘groene’ optie om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, schoner dan de houtkachel, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1250
 • Genieten van sfeer en warmte voor aantrekkelijke prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Tytsjerksteradielconsumeert 2650 kWh stroom plus 2650 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €163,00 in augustus 2022. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Jistrum vergelijken (augustus 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Een speciale elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de kamer voorziet de vlam van zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De meest gangbare pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige apparaten worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m de CV-ketel. Deze installatie gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Doorgaans zijn dit houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Veel aspecten hebben invloed; het verbruik, de prijzen en het type installatie. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u enkel te maken met de kosten van de pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Een kachel kopen in een showroom?

Steeds meer consumenten neigen naar een efficiënte inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Bezoek eens kachel showrooms in Jistrum waar installateurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doornemen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van augustus 2022 zijn nogal variabel. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daarom zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit goed voor het milieu is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. model/merk kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Jistrum

Een efficiënte en is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. Het systeem draagt zorg voor het CV systeem en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Wij omschrijven dit als een duurzame en prijstechnisch interessante oplossing: beperkte vuile uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Voordelig, houtpellets of ander organisch afval zijn goedkoper dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €1250 per model.

pelletkachel installateurs in jistrum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Zo weten we naar wie de informatie en eventuele offerte verstuurd mag worden. De meeste specialisten zijn actief in een afgekaderd werkgebied.

 2. Specificeer type woning

  In stap 2 treft u verschillende vragen aangaande jouw huis. Voorbeelden zijn de grootte van de woning de staat van de isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Gebaseerd op je informatie kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel die in het oog springt, of juist een oplossing die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook variabelen als het gewenste model en de breedte van de ketel kunnen impact hebben.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale specialisten en kies een goed bekendstaande installateur in Jistrum. Vraag naar recensies en certificaten (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Check of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Neem ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Neem de gehele installatie goed door. Iets niet in de haak? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Jistrum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Jistrum?

Er zijn op dit moment veel verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je vindt meer dan 1.700 pelletketel / pelletkachel systemen die op de ISDE-lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel vanzelfsprekend erg serieus. Het subsidiebedrag dat toepasbaar is loopt uiteen tussen de €500 en €1500. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • EVO³ 7 (CADEL SRL), vermogen 7,2 [KW], €500 subsidie.
 • Canalizzata (TSP), vermogen 12,9 [KW], €645 subsidie.
 • Toby H 20 (Termomont), vermogen 20,6 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de woningeigenaar die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Jistrum. Wat zijn de mogelijkheden als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Onderstaand geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 9258.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp benut de warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die slim gebruik maakt van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!