Pelletkachel kopen Eastermar

Vergelijk installateurs pelletketels Eastermar

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Eastermar kopen opent nieuwe deuren om uw huis zonder aardgas te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pelletkorrels. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene type kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Middels deze pagina lees jij praktische info die een bijdrage leveren aan het vergelijken van de mogelijkheden. Feitelijk zijn er 3 soorten modellen:

  kachel installateur 9261

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit wordt bepaald middels allerlei facetten. Belangrijk zijn: type huis, het doel, en de maximum prijs. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9261
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update augustus 2022)

Geïnteresseerd in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Eastermar misschien we dé oplossing. Een voorbeeld is de Ester Idro Plus van het merk LaminoxOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een milieuvriendelijke manier om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is zeker niet duur, en u heeft recht op subsidies tot wel €1200
 • Genieten van sfeer en warmte, ook voor een laag budget
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Eenvoudig te programmeren
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Tytsjerksteradielgebruikt 2650 kWh stroom en 2650 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energienota van €163,00 in augustus 2022. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Eastermar vergelijken (augustus 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een speciale elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Schone omgevingslucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze manier ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De gewone pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige apparaten worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m een HR ketel. Een dergelijke installatie stookt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Doorgaans zijn dit snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven aan het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd wissel sterk. Er spelen zaken een rol zoals; de warmtevraag, prijzen en het type installatie. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en betaalt u enkel de inkoop van houtpellets en jaarlijkse controle.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Steeds meer consumenten overwegen een doelmatige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Bezoek eens kachel showrooms in Eastermar waar medewerkers u de mogelijke opties kunnen showen. Prima service, en u kunt direct een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. De huidige prijzen (augustus 2022) zijn ontzettend divers. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is vanzelfsprekend een wijs besluit.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Eastermar

Een effectieve en populaire optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. De installatie is geschikt voor het centrale verwarmingssysteem en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een bewuste en kostenbesparende optie: minder vuile uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Voordelig, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn relatief goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Gemiddelde subsidie van €1250 per systeem.

pelletkachel installateurs in eastermar


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Graag horen wij naar welke persoon de specificaties en mogelijke offerte verstuurd kan worden. De meeste bedrijven zijn beperkt tot een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Omschrijf uw woning

  In stap 2 treft u relevante vragen omtrent de woning. Voorbeelden zijn het type woning, wat er aan isolatie is gedaan, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de samenstelling huishouden. Zorg dat u alles goed invult, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Geleid door je info kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of zelfs een installatie die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook randvoorwaarden als kleur / design en gewenste afmeting maken deel uit van de beslissing.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende specialisten en selecteer een goede installateur in Eastermar. Bekijk de verhalen van andere klanten en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Bekijk of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Koop ook altijd een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Iets niet in de haak? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Eastermar


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Eastermar?

Er zijn op dit moment veel verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er zijn meer dan 1.850 pelletkachel / pelletketel systemen die op de lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel overduidelijk extra interessant. Het subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt tussen de €550 en €1400. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Pueblo 6 (Calimax), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Elena Canalizzata (TSP), vermogen 12,9 [KW], €645 subsidie.
 • Toby H 24 (Termomont), vermogen 23,8 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor wie het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Eastermar. Wat kan ik allemaal doen met het oog op energieneutraal leven? Op deze website hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 9260, 9261.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Woning die gebouwd zijn 1990 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie profiteert van energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een installatie die zonlicht omzet in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!