Pelletkachel kopen Wyns

Vergelijk installateurs pelletketels Wyns

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wyns kopen stelt jou in staat om jouw woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pelletkorrels. Het gaat om houtkorrels van geperst, zuiver hout. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei type installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door middel van deze pagina ontdek jij bruikbare raadgeving die een bijdrage leveren aan het maken van een goede keuze. Je kunt kiezen uit drie soorten installaties:

  kachel installateur 9091

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en regelt warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat berekent men a.d.h.v. verscheidene onderdelen. Onder andere: jouw type woning, de wensen, en wat het mag kosten. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9091
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update augustus 2022)

Op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Wyns iets om te overwegen. Dat kan zijn de Clips 10 air van het merk Kalon / Giove GroupNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een toegankelijke en ‘groene’ optie om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op subsidies tot wel €950
 • Ervaar het gemak en de sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Automatische ontsteking
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Tytsjerksteradielgebruikt 2650 kWh stroom en stookt 2650 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €163,00 in augustus 2022. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Wyns vergelijken (augustus 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. De elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Wat volgt is opstijgende warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De standaard pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige cv-pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m je HR ketel. Zo’n installatie maakt gebruik van biomassa, in plaats van aardgas. In de basis zijn dat snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die gegenereerd wordt, wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De huidige pelletkachel terugverdientijd loopt zeer uiteen. Veel aspecten hebben invloed; het verbruik, de prijzen en het merk kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en dient u rekening te houden met de inkoopprijs van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Steeds meer Nederlanders oriënteren zich op een krachtige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Wyns waar experts u alles over de producten kunnen vertellen. U kunt daar vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. De prijzen van augustus 2022 zijn ontzettend divers. Het vergelijken van monteurs is hierom wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door het merk/type en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Wyns

Een effectieve en goede optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. Het systeem kan gebruikt worden voor een verwarming toepassing en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit type kachel is een bewuste en relatief goedkope oplossing: lagere uitstoot van CO-2, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Geld besparend, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn relatief goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Je woning van het gas af
 • Subsidies tot wel €500 per model.

pelletkachel installateurs in wyns

Interessante systemen:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de details en wellicht een offerte toegezonden kan worden. De meeste aannemers focussen zich op een expliciet gebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Nu volgen wat vragen omtrent jouw woonobject. U kunt denken aan de grootte van het huis welke isolatie er is aangebracht, aantal zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Geleid door je ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of een product dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook zaken als uitstraling en de maatvoering kunnen impact hebben.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende monteurs en kies voor een geschikte installateur in Wyns. Vraag naar ervaringen van anderen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Bekijk of er een goede afvoer wordt aangebracht. Kies ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Test het systeem zorgvuldig. Werkt iets niet? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Wyns


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Wyns?

Er zijn op dit moment verscheidene opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. We hebben het over meer dan 1.850 pelletkachel / pelletketel installaties die op de lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel onmiskenbaar erg serieus. Het exacte bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt doorgaans tussen €900 en €1150. Je kunt denken aan:

 • Class Idro Ceramic 15 MAJO.IDRO15-BAR (AMG S.p.A.), vermogen 13,8 [KW], €1400 subsidie.
 • Settecento (Thermorossi), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • Roberta Air 60 (Royal / Palazzetti), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de bewoner die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Wyns. Waaruit kan ik kiezen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze pagina kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 9091.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem profiteert van energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat de zon gebruikt voor energie en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!