Pelletkachel kopen Tytsjerk

Vergelijk installateurs pelletketels Tytsjerk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Tytsjerk kopen biedt jou de kans om de woning duurzaam te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pellets. Het gaat om houtkorrels van geperst, zuiver hout. We onderscheiden meerdere type installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. D.m.v. onze vergelijker tref jij handige aanbevelingen die ondersteuning bieden bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We maken onderscheid tussen drie type modellen:

  kachel installateur 9255

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat berekent men a.d.h.v. velerlei zaken. Denk aan: huis-specificaties, het doel, en hoeveel je te besteden hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9255
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2022)

Vraag naar een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Tytsjerk zeer interessant. Dat kan zijn de Ecofire La Graciosa 9 van het merk Palazzetti LelioOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een zuinige en duurzame manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1100
 • Gemak, comfort en sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Eenvoudig te bedienen
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De (ingebouwde) kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Tytsjerksteradielverbruikt 2650 kWh stroom en 2650 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €163,00 in juli 2022. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Tytsjerk vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, afkomstig van resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt monteert met in de woonkamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor je HR ketel. Deze ketel stookt op biomassa, in plaats van aardgas. Normaal gesproken kies je organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt direct toegepast op het leidingwater van je CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Er spelen zaken een rol zoals; het vermogen, de prijzen, en het type installatie. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en blijven alleen nog de inkoopprijs van pellets en maandelijkse afschrijving.

Een kachel kopen in een showroom?

Meer en meer bewoners oriënteren zich op een efficiënte inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn kachel showrooms in Tytsjerk waar adviseurs u de mogelijke opties kunnen showen. Zo maakt u het visueel, en kunt u meteen bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in juli 2022 zijn nogal variabel. Installateurs vergelijken is daarom wel zo verstandig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit goed voor het milieu is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel komen tot stand door type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Tytsjerk

Een krachtige en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtsnippers of houtblokken. De installatie kan gebruikt worden voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en het warme water in huis. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het is een duurzame en kostenbesparende optie: lagere broeikas uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkoop, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €700 per ketel.

pelletkachel installateurs in tytsjerk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Dat maakt dat we weten naar welke persoon de specificaties en mogelijke offerte aangeleverd kan worden. De meeste aannemers focussen zich op een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Hier volgen relevante vragen m.b.t. je woning. Voorbeelden zijn het type huis, wat er aan isolatie is gedaan, aantal zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Sla geen vragen of details over, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Met behulp van uw verstrekte info maakt de installateur een grove inschatting van welk vermogen nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel die in het oog springt, of zelfs een installatie die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat mag het kosten? Ook aspecten als het design en de grootte zijn belangrijk.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale specialisten en ga aan de slag met een uitstekende installateur in Tytsjerk. Houd rekening met klantervaringen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Bekijk of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Koop ook altijd een buffervat dat groot genoeg is. Neem de gehele installatie goed door. Loopt je tegen problemen aan? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Tytsjerk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Tytsjerk?

Hedendaags vind je allerhande opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.750 pelletkachel of pelletketel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel logischerwijs erg serieus. Het totaalbedrag dat je terug kunt krijgen ligt tussen €400 en €1000. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • KRISS³ 8.5 (CADEL SRL), vermogen 8,7 [KW], €500 subsidie.
 • Atmosfera 8 (TSP), vermogen 7,2 [KW], €500 subsidie.
 • Kamin 15 (Termal int.), vermogen 15,1 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de Nederlander die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Tytsjerk. Wat moet ik precies doen met het oog op energieneutraal leven? Hieronder hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 9255.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Huizen gebouwd voor 2010 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem gebruikt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die energie van de zon opvangt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!