Pelletkachel kopen Garyp

Vergelijk installateurs pelletketels Garyp

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Garyp kopen stelt je in de gelegenheid om een huis duurzaam te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pellets. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Tegenwoordig kun je kiezen uit meerdere modellen kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Via onze tool check jij accurate raadgeving die ondersteuning bieden bij het maken van een goede keuze. Er zijn grofweg 3 type installaties:

  kachel installateur 9263

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat is afhankelijk van diverse randvoorwaarden. Denk aan: woning-specificaties, het doel, en het budget. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9263
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Garyp iets om te overwegen. Denk dan bijvoorbeeld aan de Anna Bella van het merk ExtraflameMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een duurzame en groene keuze om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is zeker niet duur, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1500
 • Warmte en comfort, en nog betaalbaar ook
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Eenvoudig te bedienen
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Tytsjerksteradielverbruikt 2650 kWh stroom en 2650 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €163,00 in juli 2022. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Garyp vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een speciale elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer bezorgt de nodige zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

De gewone pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je CV-ketel. Zo’n systeem verbruikt biomassa, en geen aardgas. Standaard kiest men voor snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt weer overgebracht op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is tamelijk flexibel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het vermogen, de prijzen, en het soort kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en blijven alleen nog de inkoop van houtpellets en jaarlijkse controle.

Een kachel kopen in een showroom?

Een groot deel van de huizenbezitters oriënteren zich op een luxe inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn kachel showrooms in Garyp waar installateurs u alles over de producten kunnen vertellen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doornemen of een kachel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (juli 2022) fluctueren enorm. Aanbieders en monteurs vergelijken is daardoor een aanrader.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort installatie en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Garyp

Een effectieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Dit model is toepasbaar voor het CV systeem en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het is een bewuste en prijs-interessante keuze: beperkte CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Voordelig, houtpellets of blokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1500 per installatie.

pelletkachel installateurs in garyp


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke persoon de specificaties en mogelijke offerte aangeleverd moet worden. Veel experts plaatsen kachels in een eigen regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Hierna zie je diverse vragen met betrekking tot uw woonobject. Relevant zijn het type woning, of de woning goed geïsoleerd is, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de samenstelling huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Op basis van je data kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of liever een product die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook variabelen als ambiance en de maatvoering maken deel uit van de beslissing.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele aanbieders en kies voor een uitstekende installateur in Garyp. Bekijk de beoordelingen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Loop goed na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Bestel tevens een buffervat dat groot genoeg is. Neem de gehele installatie goed door. Is iets niet in orde? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Garyp


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Garyp?

In de huidige situatie zijn er diverse subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er bestaan meer dan 1.900 pelletkachel / pelletketel installaties die gedekt worden door de regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel logischerwijs aantrekkelijk. De totale subsidie dat men hiervoor opzij gezet heeft loopt uiteen tussen de €900 en €1350. Een aantal interessante opties:

 • Pueblo Aqua 6 (Calimax), vermogen 6 [KW], €1400 subsidie.
 • Arianna 10/8 (TSP), vermogen 9,9 [KW], €500 subsidie.
 • Interio 14 (Thermoflux), vermogen 14 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de Nederlander die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Garyp. Wat zijn de mogelijkheden om mijn woning energieneutraal te maken? Hieronder hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 9263.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Met name oudere woningen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat onttrekt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat zonlicht omzet in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!