Pelletkachel kopen Oentsjerk

Vergelijk installateurs pelletketels Oentsjerk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oentsjerk kopen faciliteert de mogelijkheid om je huis duurzaam te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je speciale pellets van hout. Dit zijn geperste houtkorrels. Er bestaan meerdere type kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Geholpen door onze tool doorzoek je omvangrijke raadgeving die ondersteuning bieden bij het vergelijkingsproces van deze modellen. In de praktijk hebben we het over 3 soorten modellen:

  kachel installateur 9062

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat hangt af van verscheidene factoren. Je kunt denken aan: jouw type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en de maximum prijs. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9062
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2022)

Geïnteresseerd in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Oentsjerk iets om te overwegen. Bijvoorbeeld de P961 van het merk Gruppo PiazzettaOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een verantwoorde manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Gemakkelijk te plaatsen, het is zeker niet duur, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1350
 • Genieten van sfeer en warmte, ook voor een laag budget
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Tytsjerksteradielverbruikt 2650 kWh stroom en stookt 2650 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €163,00 in juli 2022. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Oentsjerk vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de kamer voorziet de vlam van zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. De verwarming loopt via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige systemen kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor een HR ketel. Een dergelijke installatie verbruikt biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Voorbeelden hiervan zijn plantenresten, takken of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gewonnen warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van uw CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Het is afhankelijk van variabelen als het gebruik, de prijzen, en het type ketel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 9 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u alleen nog de inkoopprijs van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Een groot deel van de Nederlanders preferereneen exclusieve inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Bezoek eens kachel showrooms in Oentsjerk waar specialisten u alles over de producten kunnen vertellen. Doorgaans kunt u hier gewoon een model bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De marktprijzen (juli 2022) zijn erg wisselend. Installateurs vergelijken is dan ook zeker zinvol.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van het merk/type en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Oentsjerk

Een innovatieve en goede optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Dit model wordt gebruikt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit type kachel is een groene en prijs-interessante oplossing: beperkte CO-2 uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Bezuinigen, houtsnippers en pellets zijnveel betaalbaarder dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Hoge subsidies tot wel €450 per kachel.

pelletkachel installateurs in oentsjerk

Plaatsen in de buurt:

Beschikbare merken


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo is het duidelijk naar welke persoon de specificaties en tevens de offerte verstuurd kan worden. Veel installateurs plaatsen kachels in een eigen regio.

 2. Specificeer type woning

  Vervolgens stellen we een aantal vragen omtrent uw woonobject. Onder andere het soort huis, de mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal gezinsleden. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Geleid door je informatie kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of puur een product die een vervanger is van de CV-ketel? En wat wilt u maximaal betalen? Ook aspecten als en soort kachel en gewenste afmeting zijn belangrijk.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van populaire experts en kies voor een goede installateur in Oentsjerk. Let op referenties en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Check naderhand of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Bestel tevens een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Neem de gehele installatie goed door. Werkt het systeem niet naar behoren? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Oentsjerk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Oentsjerk?

Er zijn op dit moment allerhande subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.700 pelletkachel / pelletketel producten die op de ISDE-lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel uiteraard verleidelijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is vinden we terug tussen €450 en €1450. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Hermetic 8 (AMG S.p.A.), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • Kamin 15 (Termal int.), vermogen 15,1 [KW], €1400 subsidie.
 • Paro (Rika), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de huizenbezitter die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Oentsjerk. Wat kan ik allemaal doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze pagina kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 9062.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Zeker bestaande huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie benut de energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die energie van de zon opvangt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!