Pelletkachel kopen Mûnein

Vergelijk installateurs pelletketels Mûnein

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Mûnein kopen faciliteert de mogelijkheid om uw huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pellets. Het betreft cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er bestaan meerdere modellen en installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Door gebruik te maken van onze tool doorzoek jij veelzijdige raadgeving die jou terzijde staan bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We maken onderscheid tussen 3 soorten installaties:

  kachel installateur 9063

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en voorziet in de tapwater behoefte. Ook wel pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat ligt aan verschillende onderdelen. Denk aan: soort huis, de wensen, en hoeveel je te besteden hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9063
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update augustus 2022)

Vraag naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Mûnein iets om te overwegen. Denk aan de Ecofire Andres 12 van het merk Palazzetti LelioOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een milieuvriendelijke manier om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Gemakkelijk te plaatsen, het is zeker niet duur, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €900
 • Aangename warmte voor schappelijke kosten
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de huiskamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Tytsjerksteradielgebruikt 2650 kWh stroom en nog eens 2650 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €163,00 in augustus 2022. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Mûnein vergelijken (augustus 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrische eenheid zorgt dat de pellets branden. Schone omgevingslucht voorziet de vlam van zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit wordt gerealiseerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige installaties worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m een CV-ketel. Zo’n pelletketel maakt gebruik van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Voorbeelden hiervan zijn houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven aan het leidingwater van de CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Veel aspecten hebben invloed; warmtevraag, prijzen en het merk/model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze periode kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u enkel te maken met de inkoop van houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Aanzienlijk veel Hollanders gaan voor een exclusieve inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn kachel showrooms in Mûnein waar monteurs u alles over de producten kunnen vertellen. Doorgaans kunt u hier gemakkelijk een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van augustus 2022 zijn nogal variabel. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daarom een wijs besluit.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het moet nog onderzocht worden of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Mûnein

Een nieuwe populaire optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op biomassa als houtsnippers/blokken. Het systeem is toepasbaar voor een CV toepassing en het warme water in huis. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. We hebben het over een bewuste en kostenbesparende installatie: beperkte uitstoot van CO-2, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Bezuinigen, biomassa is – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €650 per systeem.

pelletkachel installateurs in munein


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de productinfo en uiteraard de offerte verstuurd moet worden. Veel adviseurs werken in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf de woning

  Hierna zie je een aantal vragen ten aanzien van het huis. U kunt denken aan het soort woning, de isolatiewaarden, andere duurzame verwarmingsbronnen, en aantal inwonende mensen. Zorg dat u alles goed invult, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Op basis van uw data kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een mooie kachel in de kamer, of liever een model die uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook aspecten als ambiance en de maatvoering kunnen impact hebben.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse aanbieders en ga voor een betrouwbare installateur in Mûnein. Vraag naar verhalen van andere klanten en diploma’s (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Check of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Neem ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is er sprake van een defect? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Mûnein


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Mûnein?

Er zijn op dit moment allerhande subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). We hebben het over meer dan 1.700 pelletketel en pelletkachel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is overduidelijk aanlokkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt tussen de €450 en €1050. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Hermetic 10 (AMG S.p.A.), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • Aqua 25 (Termal int.), vermogen 25 [KW], €1400 subsidie.
 • Paro Multiair (Rika), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de woningeigenaar die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Mûnein. Waaruit kan ik kiezen om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze website geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 9063.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Vooral oudere huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat profiteert van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die slim gebruik maakt van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!