Pelletkachel kopen Hurdegaryp

Vergelijk installateurs pelletketels Hurdegaryp

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hurdegaryp kopen is bij uitstek geschikt om jouw huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pelletkorrels. Dit zijn feitelijk machinaal geperste korrels van zaagsel. Er zijn verschillende modellen en installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Middels deze pagina check jij uitgebreide info die van pas komen bij het maken van een goede keuze. We onderscheiden drie type installaties:

  kachel installateur 9254

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat hangt af van specifieke factoren. Denk aan: jouw type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat het mag kosten. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9254
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update augustus 2022)

Bent u op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Hurdegaryp wellicht iets voor jou. Dat kan zijn de Ecofire Cesare 11 van het merk Palazzetti LelioOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een verantwoorde manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Eenvoudig te installeren, de terugverdientijd is interessant, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1050
 • Design en warme sfeer voor een lage prijs
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Gemakkelijke installatie
 • Volledig automatisch
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Tytsjerksteradielconsumeert 2650 kWh stroom en 2650 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €163,00 in augustus 2022. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Hurdegaryp vergelijken (augustus 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn kleine houten korrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een speciale elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Schone omgevingslucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze manier ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat is een optie door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor je CV-ketel. Zo’n pelletketel werkt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. In de basis zijn dat houtpellets of blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gewonnen warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Het is afhankelijk van variabelen als het gebruik, de prijzen, en het type installatie. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en heeft u enkel te maken met de kosten van de pellets en jaarlijkse controle.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Flink wat Nederlanders oriënteren zich op een rendementvolle inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn kachel showrooms in Hurdegaryp waar adviseurs u alles over de producten kunnen vertellen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien direct een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. De marktprijzen (augustus 2022) lopen zeer uiteen. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is hierom geen gek idee.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is veel discussie of dit goed voor het milieu is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Hurdegaryp

Een krachtige en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt organische materialen als hout of tuinafval. Het systeem kan gebruikt worden voor een centrale verwarming toepassing en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Wij omschrijven dit als een duurzame en prijs-interessante mogelijkheid: minder uitstoot van CO-2, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkoop, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn relatief goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Gemiddelde subsidie van €900 per ketel.

pelletkachel installateurs in hurdegaryp


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op die manier weten wij naar wie de details en tevens de offerte verzonden moet worden. De meeste uitvoerders doen werkzaamheden in een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf uw huis

  Nu volgen speciale vragen over jouw huis. Voorbeelden zijn de categorie woning, welke isolatie er is aangebracht, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinsgrootte. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Gebaseerd op je data kan de installateur een berekening maken van het vermogen van de ketel.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of liever een systeem dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook onderdelen als en soort kachel en gewenste afmeting kunnen impact hebben.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende bedrijven en selecteer een erkende installateur in Hurdegaryp. Check de verhalen van andere klanten en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Kijk na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Zorg ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Controleer of alles werkt. Functioneert de installatie niet goed? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Hurdegaryp


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Hurdegaryp?

Momenteel bestaan er velerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er zijn meer dan 1.950 pelletkachel en pelletketel systemen die gedekt worden door de regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het model. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel vanzelfsprekend zeer belangrijk. De totale subsidie dat hiervoor doelmatig wordt toegekend vinden we terug tussen de €600 en €1250. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • ELISE³ 8.5 (CADEL SRL), vermogen 8,7 [KW], €500 subsidie.
 • Carmen 8 (TSP), vermogen 7,2 [KW], €500 subsidie.
 • Air 10 (Termal int.), vermogen 9,9 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor wie volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Hurdegaryp. Welke maatregelen moet ik treffen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hieronder geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9254.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Bestaande bouw (van 2005 en ouder) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem neemt energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat gebruik maakt van energie van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!