Pelletkachel kopen Noardburgum

Vergelijk installateurs pelletketels Noardburgum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Noardburgum kopen stelt jou in staat om jouw woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pelletkorrels. Het gaat om geperste houtkorrels. We hebben te maken met verscheidene modellen kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Dankzij de pelletkachel-vergelijker tref jij uitgebreide details die ondersteuning bieden bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Er zijn grofweg 3 installaties:

  kachel installateur 9257

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm water. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit wordt bepaald middels velerlei factoren. Je kunt denken aan: soort huis, het doel, en wat het mag kosten. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9257
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2022)

Vraag naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Noardburgum wellicht iets voor jou. Denk aan de A 6 Irion van het merk Moretti DesignOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een goede en zuinige optie om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het bespaart geld, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €900
 • Genieten van sfeer en warmte, ook voor een laag budget
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Eenvoudig te programmeren
 • Volledig automatisch
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de huiskamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Tytsjerksteradielverbruikt 2650 kWh stroom en nog eens 2650 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €163,00 in juli 2022. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Noardburgum vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van zaagsel en snippers. De elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Er wordt warmte gevormd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

De gewone pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit wordt gerealiseerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige installaties kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor je HR ketel. Zo’n ketel gebruikt als brandstof biomassa, aardgas is dan verledentijd. Voorbeelden hiervan zijn plantenresten, takken of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gegenereerde warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Het wordt berekend op basis van het gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en resteren alleen nog de inkoopprijs van pellets en eventueel onderhoud.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Veel mensen oriënteren zich op een doelmatige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn kachel showrooms in Noardburgum waar adviseurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Doorgaans kunt u hier direct een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. Let op: prijzen van juli 2022 zijn erg wisselend. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dus geen gek idee.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van het merk/type en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Noardburgum

Een krachtige en populaire optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Het systeem draagt zorg voor de centrale verwarming en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het wordt gekenmerkt als bewuste en kostenbesparende installatie: beperkte broeikas uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Bezuinigen, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €1450 per ketel.

pelletkachel installateurs in noardburgum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op die manier weten wij naar wie specificaties en speciaal ook de offerte verzonden mag worden. De meeste adviseurs doen werkzaamheden in hun eigen streek.

 2. Omschrijf uw woning

  Hier volgen belangrijke vragen m.b.t. uw woning. Onder andere de categorie woning, of de woning goed geïsoleerd is, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal gezinsleden. Wees zo volledig mogelijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Op basis van deze informatie kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel die in het oog springt, of bij voorkeur een systeem die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is het budget? Ook onderdelen als uitstraling en de grootte kunnen impact hebben.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke leveranciers en ga in zee met een professionele installateur in Noardburgum. Let op referenties en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Ga na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Zorg ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer verschillende functies uit. Werkt iets niet? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Noardburgum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Noardburgum?

Hedendaags vind je veel verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je vindt meer dan 1.950 pelletketel & pelletkachel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel uiteraard erg aantrekkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat toepasbaar is ligt tussen de €950 en €1450. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • KRISS³ 7 (CADEL SRL), vermogen 7,2 [KW], €500 subsidie.
 • Atena (TSP), vermogen 12,9 [KW], €645 subsidie.
 • Toby H 15 (Termomont), vermogen 14,5 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de Nederlander die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Noardburgum. Wat moet ik precies doen met het oog op energieneutraal leven? Hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9257.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Zeker bestaande huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem benut de warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!