Pelletkachel kopen Burgum

Vergelijk installateurs pelletketels Burgum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Burgum kopen is bij uitstek geschikt om uw woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pelletkorrels. Dit omschrijven we als kleine staafjes uit geperst houtafval. Er zijn meerdere installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Aan de hand van pelletkachelrevolutie.nl vind je bruikbare raadgeving die ondersteuning bieden bij het maken van een goede keuze. Er zijn grofweg drie soorten modellen:

  kachel installateur 9251

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat ligt aan meerdere onderdelen. Dit zijn natuurlijk: jouw soort woning, wat het doel is, en hoeveel je te besteden hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9251
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2022)

Geïnteresseerd in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Burgum zeer interessant. Je kunt kiezen voor de STEEL-MIRIAM10 van het merk KalorNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een goede en zuinige optie om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Gemakkelijk te plaatsen, het is zeker niet duur, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1300
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Eenvoudig te bedienen
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Tytsjerksteradielverbruikt 2650 kWh stroom en stookt 2650 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €163,00 in juli 2022. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Burgum vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Er is een elektrische ontsteker die zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. De verwarming loopt via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m de gasketel. Een dergelijke installatie stookt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Dit zijn vaak houtblokken of ander organisch materiaal. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Dit wordt berekend aan de hand van vermogen, de prijzen, en het type ketel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 5 en 9 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u nog te maken met de variabele pelletkosten en eventueel onderhoud.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Flink wat mensen oriënteren zich op een efficiënte inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Burgum waar specialisten u alle verschillende systemen kunnen tonen. U kunt daar vaak een bestelling doorgeven of showroommodellen met korting kopen. Desondanks, prijzen in juli 2022 zijn erg wisselend. Aanbieders en monteurs vergelijken is daardoor geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Burgum

Een andere full-service mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtblokken of ander organisch materiaal. Het systeem draagt zorg voor de CV installatie en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het betreft een milieubewuste en prijs-interessante keuze: lagere vieze CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkoop, houtpellets of blokken zijn relatief goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Royale subsidies, tot wel €1300 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in burgum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo weten we naar welke persoon de specificaties en tevens de offerte toegezonden mag worden. De meeste adviseurs plaatsen kachels in een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf de woning

  In de volgende stap ziet u relevante vragen over het huis. Voorbeelden zijn het type woning, wat er aan isolatie is gedaan, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Gebaseerd op je ingevulde gegevens kan de installateur een berekening maken van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel die in het oog springt, of zelfs een model die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat mag het kosten? Ook aspecten als het design en de afmetingen zijn belangrijk.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke experts en kies voor een goede installateur in Burgum. Bekijk de referenties en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Kijk na of de rookafvoer in orde is. Ga voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Controleer of alles werkt. Zijn er problemen? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Burgum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Burgum?

Tegenwoordig zijn er verscheidene subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je kan kiezen uit meer dan 1.850 pelletketel en pelletkachel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de systemen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel onmiskenbaar zeer belangrijk. Het exacte bedrag dat toe te passen is ligt tussen de €650 en €1350. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • KRISS³ 9.3 (CADEL SRL), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Sofia 8 (TSP), vermogen 7,2 [KW], €500 subsidie.
 • Air 8 (Termal int.), vermogen 7,8 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn meerdere opties voor de woningeigenaar die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Burgum. Wat kan ik allemaal doen met het oog op energieneutraal leven? In de paragraaf hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 9250, 9251.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Huizen gebouwd voor 2010 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp neemt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een systeem dat zonlicht omzet in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!