Pelletkachel kopen Suwâld

Vergelijk installateurs pelletketels Suwâld

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Suwâld kopen maakt het mogelijk om uw woning duurzaam te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je unieke korrels van hout. Het gaat om geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Je vindt tal van type kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. D.m.v. pelletkachelrevolutie.nl lees je veelzijdige toelichtingen die ondersteuning bieden bij het laten installeren van een installatie. Feitelijk zijn er drie soorten kachels:

  kachel installateur 9265

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit heeft te maken met meerdere factoren. We spreken over: type huis, de wensen, en het budget. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9265
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update augustus 2022)

Zoek jij een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Suwâld wellicht iets voor jou. Een voorbeeld is de Marianne 6 van het merk Royal / PalazzettiNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een zuinige en duurzame manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Gemakkelijk te plaatsen, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €850
 • Design en warme sfeer voor lagere prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Gemakkelijke installatie
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel die vaak in de woonkamer staat warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Tytsjerksteradielverbruikt 2650 kWh stroom en 2650 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €163,00 in augustus 2022. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Suwâld vergelijken (augustus 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Externe luchttoevoer bezorgt de nodige zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m een CV-ketel. Zo’n apparaat gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van aardgas. Doorgaans zijn dit organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gewonnen warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is erg variabel. Er spelen zaken een rol zoals; het vermogen, de prijzen, en het merk kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en blijven alleen nog de inkoopprijs van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Aanzienlijk veel Hollanders overwegen een exclusieve inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Bezoek eens kachel showrooms in Suwâld waar experts u de mogelijke opties kunnen showen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gemakkelijk een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van augustus 2022 zijn nogal variabel. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is vanzelfsprekend een aanrader.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Suwâld

Een andere goede optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtpellets of blokken. De biomassaketel kan benut worden voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het betreft een groene en kostenbesparende optie: minder vuile uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Voordelig, houtsnippers en pellets zijnrelatief goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €650 per model.

pelletkachel installateurs in suwald


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke persoon de specificaties en uiteraard de offerte toegezonden zal worden. Veel bedrijven zijn beperkt tot een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf de woning

  In de volgende stap ziet u relevante vragen inzake uw woning. U kunt denken aan het soort huis, of de woning goed geïsoleerd is, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Na aanleiding van uw informatie kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of meer een systeem dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook zaken als en soort kachel en de afmetingen zijn belangrijk.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele specialisten en kies voor een uitstekende installateur in Suwâld. Vraag naar beoordelingen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Controleer of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Kies ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Controleer of alles werkt. Is iets niet in orde? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Suwâld


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Suwâld?

Tegenwoordig zijn er verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er is keuze uit meer dan 1.750 pelletkachel & pelletketel installaties die op de ISDE-lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel onmiskenbaar erg aantrekkelijk. Het totaalbedrag dat toepasbaar is varieert tussen €400 en €1300. Enkele voorbeelden zijn:

 • Eclipse Tonda (Caloritaly), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.
 • IDRO 21 (TSP), vermogen 21 [KW], €1400 subsidie.
 • Mon Amour (Thermorossi), vermogen 6,7 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor wie echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Suwâld. Wat zijn de mogelijkheden als ik streef naar nul op de meter? Hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9265.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Met name oudere woningen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat haalt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die slim gebruik maakt van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!