Pelletkachel kopen Schouwen-Duiveland

Vergelijk installateurs pelletketels Schouwen-Duiveland

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Schouwen-Duiveland kopen faciliteert de mogelijkheid om uw woning op een energiezuinige manier te stoken. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pelletkorrels. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. Je vindt verschillende modellen en installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Middels onze vergelijker tref je toepasbare gegevens die ondersteuning bieden bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We onderscheiden 3 type kachels:

  kachel installateur 4316

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit heeft te maken met velerlei aspecten. Dit zijn natuurlijk: jouw type huis, het stoomniveau, en het budget. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4316
Netnummer0111 (+31111)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Interesse in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Schouwen-Duiveland zeker een goede optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de MCZ SAGAR van het merk MCZOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een milieuvriendelijke manier om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het bespaart geld, en de subsidies lopen op tot wel €1300
 • Warmte en comfort met een laag kostenplaatje
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Schouwen-Duivelandconsumeert 3020 kWh stroom plus nog eens 3020 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €147,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Schouwen-Duiveland vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrische eenheid zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht voorziet de vlam van zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. De verwarming loopt via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige systemen worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m je gasketel. Zo’n installatie werkt op basis van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Dit zijn vaak organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt direct toegepast op het leidingwater van je CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Het wordt berekend op basis van vermogen, de prijzen, en het type installatie. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u nog te maken met de inkoopprijs van pellets en jaarlijkse controle.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Aanzienlijk veel Hollanders neigen naar een rendementvolle inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn speciale kachel showrooms in Schouwen-Duiveland waar consultants u kunnen adviseren over de producten. Prima service, en u kunt gemakkelijk een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van mei 2024 lopen zeer uiteen. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is vanzelfsprekend een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit goed voor het milieu is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Schouwen-Duiveland

Een effectieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtblokken of ander organisch materiaal. De installatie is toepasbaar voor een centrale verwarming toepassing en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit type kachel is een bewuste en besparende installatie: minder broeikasuitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Besparend, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn stukken voordeliger dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Subsidies tot wel €800 per kachel.

pelletkachel installateurs in schouwen-duiveland


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de details en wellicht een offerte aangeleverd zal worden. De meeste installateurs doen werkzaamheden in hun eigen streek.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In stap 2 treft u een aantal vragen omtrent uw woonobject. Belangrijk zijn de categorie van uw huis, de mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Zorg dat u alles goed invult, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Gebaseerd op de verstrekte info maakt de installateur een grove inschatting van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel als designstuk, of puur een systeem die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wilt u maximaal betalen? Ook facetten als en soort kachel en de maatvoering zijn beslissend.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse experts en ga aan de slag met een goede installateur in Schouwen-Duiveland. Vraag om beoordelingen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Controleer of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Kies ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Na plaatsing moet het systeem getest worden. Ontstaan er problemen? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Schouwen-Duiveland


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Schouwen-Duiveland?

Recent kun je gebruik maken van verscheidene subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. We hebben het over meer dan 1.700 pelletkachel en pelletketel systemen die op de lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is vanzelfsprekend niet mis. Het bedrag dat toepasbaar is ligt doorgaans tussen €500 en €1400. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Irma Plus (Extraflame), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • LW up 15 Icona black LW (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.
 • ivo.safe 13 kW water+ (Wodtke), vermogen 13,3 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de bewoner die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Schouwen-Duiveland. Wat moet ik precies doen om een woning compleet duurzaam te maken? Onderstaand hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 4316.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp neemt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente