Pelletkachel kopen Renesse

Vergelijk installateurs pelletketels Renesse

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Renesse kopen maakt het mogelijk om woningen op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pellets. Het gaat om machinaal geperste korrels van zaagsel. Tegenwoordig kun je kiezen uit meerdere soorten kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door gebruik te maken van onze website vind je bruikbare aanbevelingen die jou terzijde staan bij het laten installeren van een installatie. Feitelijk zijn er 3 modellen:

  kachel installateur 4325

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We spreken ook van een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat ligt aan allerlei factoren. Je kunt denken aan: jouw soort woning, het doel van de kachel, en wat het mag kosten. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4325
Netnummer0111 (+31111)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update april 2024)

Op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Renesse iets om te overwegen. Neem bijvoorbeeld de Hermetic 12 van het merk AMG S.p.A.Een andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een toegankelijke en ‘groene’ optie om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is relatief goedkoop, en de subsidies lopen op tot wel €1050
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor schappelijke kosten
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Relatief weinig onderhoud
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De (ingebouwde) kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Schouwen-Duivelandgebruikt 3020 kWh stroom plus 3020 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €147,00 in april 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Renesse vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, afkomstig van resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Lucht uit de kamer of van buiten voorziet de vlam van zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit is mogelijk door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige apparaten worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m een CV-ketel. Een dergelijke installatie maakt gebruik van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Dit zijn vaak houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven aan het leidingwater van je CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt loopt zeer uiteen. Het is afhankelijk van variabelen als het vermogen, de prijzen, en het merk kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en resteren alleen nog de stookkosten van pellets en inspectie / reparaties.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Flink wat mensen oriënteren zich op een efficiënte inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Renesse waar adviseurs u kunnen adviseren over de producten. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gewoon een model bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. De huidige prijzen (april 2024) fluctueren enorm. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is hierom wel zo handig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of deze manier wel milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van merk/type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Renesse

Een effectieve en goede optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Het systeem draagt zorg voor de CV installatie en het warme water in huis. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit type kachel is een milieubewuste en besparende installatie: beperkte uitstoot van CO-2, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Besparend, houtblokken of ander organisch materiaal zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Subsidies tot wel €650 per model.

pelletkachel installateurs in renesse


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Graag horen wij naar wie de informatie en uiteraard de offerte toegezonden zal worden. Veel installateurs zijn werkzaam in een expliciet gebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In de volgende stap ziet u speciale vragen over uw woonobject. Voorbeelden zijn de categorie woning, de staat van de isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de omvang van het huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Middels je info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of zelfs een product dat voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook onderdelen als de kleur en de beschikbare maten zijn beslissend.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van populaire adviseurs en ga aan de slag met een geschikte installateur in Renesse. Let op beoordelingen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Bekijk kritisch of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Plaats zeker ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Werkt iets niet? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Renesse


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Renesse?

In de huidige situatie zijn er veel verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er zijn honderden pelletkachel / pelletketel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het model. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel vanzelfsprekend zeer belangrijk. Het bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend is uiteenlopend tussen de €650 en €1050. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • TERMOFENICE M (Ferroli), vermogen 18 [KW], €1400 subsidie.
 • Nancy (EdilKamin), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Noelle 10 (densan), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de consument die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Renesse. Welke stappen moet ik ondernemen als ik helemaal van het gas af wil? In de paragraaf hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 4325.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Met name oudere woningen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem onttrekt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat de energie van de zon gebruikt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!