Pelletkachel kopen Serooskerke

Vergelijk installateurs pelletketels Serooskerke

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Serooskerke kopen biedt jou de kans om uw woning zonder aardgas te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pellets. Eigenlijk zijn dit kleine staafjes uit geperst houtafval. We onderscheiden verschillende type installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door gebruik te maken van onze website bekijk je samengestelde toelichtingen die van pas komen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Eigenlijk zijn er drie type modellen:

  kachel installateur 4353

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm water. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat hangt af van velerlei facetten. Dit zijn natuurlijk: type huis, wat het doel is, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4353
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update mei 2024)

Interesse in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Serooskerke iets om te overwegen. Denk dan bijvoorbeeld aan de Ecofire Andres 12 van het merk Palazzetti LelioOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een zuinige en duurzame manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is zeker niet duur, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1200
 • Genieten van sfeer en warmte, ook voor een laag budget
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Eenvoudig te programmeren
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Schouwen-Duivelandverbruikt 3020 kWh stroom en 3020 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €147,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Serooskerke vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Er is een elektrische ontsteker die zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een goed substituutvoor je CV-ketel. Zo’n pelletketel heeft enkel biomassa nodig, en geen aardgas. Hiervoor gebruikt men snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven aan het leidingwater van de CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Veel aspecten hebben invloed; het verbruik, de prijzen en het model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en blijven alleen nog de kosten van de pellets en onderhoud + afschrijvingen.

In de showroom een kachel kopen?

Veel consumenten gaan voor een luxe inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Serooskerke waar adviseurs u de mogelijke opties kunnen showen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doorgeven of een showroommodel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in mei 2024 zijn nogal variabel. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dus wel zo handig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Serooskerke

Een andere is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De installatie zorgt voor verwarming van de woning en warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en aantrekkelijke installatie: beperkte broeikas uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Betaalbaar, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Gemiddelde subsidie van €900 per kachel.

pelletkachel installateurs in serooskerke


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op die manier weten wij naar welke persoon de specificaties en eventuele offerte verzonden kan worden. De meeste aannemers werken in een eigen regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In de volgende stap ziet u speciale vragen die gaan over uw woonobject. Relevant zijn het soort woning, de isolatiewaarden, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal gezinsleden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Met behulp van de ingevulde gegevens kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of meer een oplossing die een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook randvoorwaarden als uitstraling en de breedte van de ketel zijn beslissend.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale leveranciers en ga aan de slag met een uitstekende installateur in Serooskerke. Check de verhalen van andere klanten en diploma’s (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Achterhaal of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Plaats zeker ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer verschillende functies uit. Iets niet in de haak? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Serooskerke


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Serooskerke?

Hedendaags vind je verscheidene subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. We hebben het over duizenden pelletketel of pelletkachel installaties die vallen onder deze regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is logischerwijs zeer belangrijk. De totale subsidie dat hiervoor gereserveerd is loopt uiteen tussen de €450 en €1050. Een aantal interessante opties:

 • T18 (Ferroli), vermogen 19 [KW], €1400 subsidie.
 • Story (EdilKamin), vermogen 13,2 [KW], €660 subsidie.
 • Dustin 24 (densan), vermogen 22 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor wie echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Serooskerke. Welke maatregelen moet ik treffen om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze pagina hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 4327, 4353.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Zeker bestaande huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem haalt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat zonlicht omzet in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!