Pelletkachel kopen Sirjansland

Vergelijk installateurs pelletketels Sirjansland

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Sirjansland kopen maakt het mogelijk om een huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar speciale pellets van hout. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. Er zijn verscheidene modellen en installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Aan de hand van pelletkachelrevolutie.nl check jij praktische info die nuttig zijn bij het aankopen van een installatie. In de praktijk hebben we het over drie type kachels:

  kachel installateur 4308

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit wordt bepaald middels specifieke facetten. Dit zijn natuurlijk: type woning, wat het doel is, en de maximum prijs. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4308
Netnummer0111 (+31111)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update april 2024)

Behoefte aan een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Sirjansland wellicht iets voor jou. Bijvoorbeeld de Ecofire Marisa 10 van het merk Palazzetti LelioOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een milieuvriendelijke manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op subsidies tot wel €850
 • Warmte en comfort, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Schouwen-Duivelandgebruikt 3020 kWh stroom en 3020 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €147,00 in april 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Sirjansland vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van droog resthout. Een speciale elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m een HR ketel. Zo’n installatie werkt op basis van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Hiervoor gebruikt men houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven op het leidingwater van jouw CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is tamelijk flexibel. Het is afhankelijk van variabelen als vermogen, de prijzen, en het model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Na deze periode gaat het besparen pas echt beginnen en dient u rekening te houden met de prijs van de houtpellets en jaarlijkse controle.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Een groot deel van de Hollanders gaan voor een doelmatige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Sirjansland waar medewerkers u alles over de producten kunnen vertellen. Prima service, en u kunt meteen bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De huidige prijzen (april 2024) lopen zeer uiteen. Aanbieders en monteurs vergelijken is hierom zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit groen en duurzaam is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van het merk/type en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Sirjansland

Een effectieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze installatie kan gebruikt worden voor de verwarmingsinstallatie en het warme water in huis. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit segment is een duurzame en voordelige mogelijkheid: lagere CO-2 belasting, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Geld besparend, houtpellets of blokken zijn goedkoper dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €1150 per systeem.

pelletkachel installateurs in sirjansland


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dat maakt dat we weten naar wie de productinfo en tevens de offerte aangeleverd zal worden. De meeste aannemers zijn beperkt tot hun eigen streek.

 2. Beschrijf de woning

  In stap 2 treft u wat vragen omtrent jouw woning. Bijvoorbeeld de grootte van het huis de isolatiewaarden, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal gezinsleden. Sla geen vragen of details over, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Met behulp van de ingevulde gegevens maakt de installateur een grove inschatting van welk vermogen nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of zelfs een systeem die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat mag het kosten? Ook randvoorwaarden als het gewenste model en gewenste afmeting zijn beslissend.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele leveranciers en selecteer een goede installateur in Sirjansland. Bekijk de beoordelingen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Bekijk goed of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Bestel tevens een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is iets niet in orde? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Sirjansland


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Sirjansland?

In de huidige situatie zijn er velerlei subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. We hebben het over duizenden pelletketel of pelletkachel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het systeem. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel logischerwijs aanlokkelijk. Het exacte bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend varieert tussen de €400 en €1150. Een aantal interessante opties:

 • MERCURIO (Ferroli), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • Dame (EdilKamin), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Inderto 700 Elite Crystal (Dal Zotto S.P.A), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de woningeigenaar die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Sirjansland. Wat moet ik precies doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op Pelletkachelrevolutie.nl kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 4308.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Huizen gebouwd voor 2010 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie gebruikt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat zonlicht omzet in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!