Pelletkachel kopen Nieuwerkerk

Vergelijk installateurs pelletketels Nieuwerkerk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nieuwerkerk kopen stelt je in de gelegenheid om jouw woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit houtkorrels van geperst, zuiver hout. We onderscheiden velerlei installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Door middel van onze tool lees jij waardevolle details die helpen bij het laten installeren van een installatie. Eigenlijk zijn er drie type installaties:

  kachel installateur 4318

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt ook voor warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met verschillende factoren. Bijvoorbeeld: jouw soort woning, de wensen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4318
Netnummer0111 (+31111)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Vraag naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Nieuwerkerk een uitstekende optie. Bijvoorbeeld de RONDO³ 6.5 van het merk CADEL SRLOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een toegankelijke en ‘groene’ optie om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Gemakkelijk te plaatsen, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op subsidies tot wel €650
 • Innovatieve verwarmingsoplossing tegen een scherpe prijs
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Een zeer hoog rendement
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. Dat is handig! De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Schouwen-Duivelandgebruikt 3020 kWh stroom en 3020 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €147,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Nieuwerkerk vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). De elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht bezorgt de nodige zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reeds besproken pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit is mogelijk door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m je CV-ketel. Een dergelijke installatie heeft enkel biomassa nodig, waardoor er geen gas bij komt kijken. Hiervoor gebruikt men organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gewonnen warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Het wordt berekend op basis van verbruik, de prijzen en het merk/model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en blijven alleen nog de inkoopprijs van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

In de showroom een kachel kopen?

Aanzienlijk veel huizenbezitters oriënteren zich op een doelmatige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. We zien steeds meer kachel showrooms in Nieuwerkerk waar medewerkers u alles over de producten kunnen vertellen. Prima service, en u kunt een bestelling doorgeven of een showroommodel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in juli 2024 kunnen sterk fluctueren. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is hierom zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is een actueel debat over de vraag of dit groen en duurzaam is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Nieuwerkerk

Een nieuwe is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. De biomassaketel draagt zorg voor een verwarming toepassing en warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit type kachel is een groene en kostenbesparende oplossing: minder CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Betaalbaar, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Subsidies tot wel €900 per ketel.

pelletkachel installateurs in nieuwerkerk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op die manier weten wij naar welk adres details en speciaal ook de offerte toegezonden kan worden. De meeste uitvoerders focussen zich op een specifieke omgeving.

 2. Omschrijf uw woning

  Hierna zie je diverse vragen die gaan over uw woonobject. Relevant zijn het soort huis, de mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en aantal inwonende mensen. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Met behulp van je informatie kan de installateur een zinnige raming maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of een installatie dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook aspecten als kleur / design en de beschikbare maten hebben invloed.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke experts en kies een uitstekende installateur in Nieuwerkerk. Vraag naar reviews en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Kijk na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Zorg ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Loopt je tegen problemen aan? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Nieuwerkerk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Nieuwerkerk?

Er zijn op dit moment allerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). We hebben het over meer dan 1.900 pelletkachel en pelletketel producten waarbij een subsidie mogelijk is. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel logischerwijs niet misselijk. De totale subsidie waar je recht op hebt schommelt tussen €600 en €1350. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • PENELOPE HR (Ferroli), vermogen 12,7 [KW], €635 subsidie.
 • Kelly (EdilKamin), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Hydro DV140 (Davinci), vermogen 14 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de bewoner die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Nieuwerkerk. Wat zijn voor mij de opties als ik helemaal van het gas af wil? Op deze website hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 4306, 4318.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Met name oudere woningen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem haalt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat energie van de zon opvangt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!