Pelletkachel kopen Bruinisse

Vergelijk installateurs pelletketels Bruinisse

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Bruinisse kopen is bij uitstek geschikt om jouw woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pelletkorrels. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. We hebben te maken met velerlei kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. D.m.v. deze pagina vind jij handige informatie die een bijdrage leveren aan het aankopen van een installatie. We maken onderscheid tussen 3 type installaties:

  kachel installateur 4311

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat is afhankelijk van verscheidene onderdelen. Denk aan: jouw type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en het budget. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4311
Netnummer0111 (+31111)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Behoefte aan een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Bruinisse zeer interessant. Je kunt kiezen voor de BILD van het merk EdilKaminOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een “groene” en bewuste mogelijkheid om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op subsidies tot wel €500
 • Aangename warmte voor een lage prijs
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. Dat is handig! De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Schouwen-Duivelandverbruikt 3020 kWh stroom plus nog eens 3020 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €147,00 in juni 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Bruinisse vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een speciale elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Er wordt warmte gevormd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat wordt gefaciliteerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m je CV-ketel. Deze installatie heeft enkel biomassa nodig, en geen aardgas. Hiervoor gebruikt men houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Het is afhankelijk van variabelen als verbruik, de prijzen en het merk/model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u enkel te maken met de inkoopprijs van pellets en eventueel onderhoud.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Flink wat mensen overwegen een krachtige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn kachel showrooms in Bruinisse waar adviseurs u de mogelijke opties kunnen showen. Handig, want u kunt hier vaak gewoon een model bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De prijzen van juni 2024 zijn nogal variabel. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daarom zeker zinvol.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door model/merk kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Bruinisse

Een innovatieve en populaire optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. De pelletketel kan benut worden voor de centrale verwarmingsinstallatie en het warme water in huis. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Wij omschrijven dit als een duurzame en prijs-interessante beslissing: beperkte vervuiling, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkope keuze, houtblokken of ander organisch materiaal zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Gemiddelde subsidie van €1350 per kachel.

pelletkachel installateurs in bruinisse


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo weten we naar wie specificaties en uiteraard de offerte verstuurd zal worden. Veel installateurs doen werkzaamheden in een eigen regio.

 2. Omschrijf uw woning

  In de volgende stap ziet u speciale vragen aangaande uw huis. Onder andere de categorie van uw huis, welke isolatie er is aangebracht, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Geleid door uw info kan de installateur een schatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel als designstuk, of juist een product dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook zaken als het gewenste model en de grootte maken deel uit van de beslissing.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende bedrijven en ga voor een geschikte installateur in Bruinisse. Bekijk de recensies en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Bekijk kritisch of de rookafvoer in orde is. Bestel tevens een groot buffervat voor voldoende warm water. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Loopt je tegen problemen aan? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Bruinisse


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Bruinisse?

Tegenwoordig zijn er allerhande tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je kan kiezen uit honderden pelletketel of pelletkachel modellen die vallen onder deze regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel onmiskenbaar erg serieus. Het subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen ligt tussen de €500 en €1300. Je kunt denken aan:

 • NETTUNO MAIOLICA (Ferroli), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • Fantasy (EdilKamin), vermogen 13,2 [KW], €660 subsidie.
 • Wanna Idro (Dal Zotto S.P.A), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de consument die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Bruinisse. Wat zijn voor mij de opties als ik streef naar nul op de meter? Hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 4310, 4311.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Huizen gebouwd voor 2010 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat haalt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!