Pelletkachel kopen Woudrichem

Vergelijk installateurs pelletketels Woudrichem

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Woudrichem kopen opent nieuwe deuren om je huis zonder aardgas te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pellets. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er bestaan tal van modellen kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Middels onze vergelijker bekijk jij samengestelde raadgeving die een bijdrage leveren aan het laten plaatsen van een pelletkachel. Er zijn grofweg 3 modellen:

  kachel installateur 4285

 1. Pelletkachel: designs verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat is afhankelijk van diverse variabelen. Je kunt denken aan: jouw type woning, het stoomniveau, en wat je maximaal wilt uitgeven. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWoudrichem
Postcode4285
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Interesse in een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Woudrichem zeker een goede optie. Je kunt kiezen voor de Green 10 van het merk FairOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een verantwoorde manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, de terugverdientijd is interessant, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1250
 • Warmte en comfort voor aantrekkelijke prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Woudrichemverbruikt 3320 kWh stroom en 3320 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €176,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Woudrichem vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Een speciale elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Verse lucht van binnen of buiten bezorgt de nodige zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit wordt gerealiseerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor een CV-ketel. Zo’n systeem werkt op basis van biomassa, aardgas is dan verledentijd. In de basis zijn dat houtpellets of blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gegenereerde warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van je CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Er spelen zaken een rol zoals; het gebruik, de prijzen, en het merk/model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Na deze jaren geniet u van relatief lage stookkosten en betaalt u enkel de prijs van de houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Meer en meer woningeigenaren gaan voor een krachtige inbouw pelletkachel die past in het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Woudrichem waar consultants u de mogelijke opties kunnen showen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doornemen of een voorradig model kopen. De actuele prijzen van mei 2024 zijn ontzettend divers. Het vergelijken van monteurs is dus wel zo handig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is veel discussie of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als model/merk kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Woudrichem

Een efficiënte en is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt snippers, blokken of pellets van hout. Deze installatie draagt zorg voor de verwarmingsinstallatie en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit segment is een milieubewuste en relatief goedkope keuze: beperkte CO-2 belasting, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Besparend, biomassa is relatief goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €1100 per model.

pelletkachel installateurs in woudrichem


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar wie specificaties en mogelijke offerte verstuurd moet worden. Veel aannemers zijn werkzaam in een bepaalde regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Nu volgen belangrijke vragen inzake jouw woning. Belangrijk zijn de grootte van het huis de isolatiewaarden, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en samenstelling van het gezin. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Aan de hand van je informatie kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of een oplossing die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook aspecten als kleur / design en de breedte van de ketel spelen een rol.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele monteurs en selecteer een professionele installateur in Woudrichem. Kijk naar ervaringen van anderen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Bekijk kritisch of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Koop ook altijd een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer het systeem grondig uit. Functioneert de installatie niet goed? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Woudrichem


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Woudrichem?

Er zijn op dit moment diverse opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.800 pelletkachel of pelletketel producten die op de lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen in KW van het modellen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel natuurlijk aantrekkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat toepasbaar is vinden we terug tussen de €650 en €1050. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Ambra (Elledi), vermogen 7,3 [KW], €500 subsidie.
 • LUCE LP9 (CAMINETTI), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Pidra 28 Ionica Idra (Thermorossi), vermogen 25,7 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor wie het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Woudrichem. Welke stappen moet ik ondernemen als ik helemaal van het gas af wil? In de paragraaf hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 4285.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Ouder woningen (van voor 2000) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat onttrekt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die energie van de zon opvangt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente