Pelletkachel kopen Zonnemaire

Vergelijk installateurs pelletketels Zonnemaire

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zonnemaire kopen is bij uitstek geschikt om je woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pellets. Dit zijn feitelijk kleine staafjes uit geperst houtafval. We onderscheiden velerlei installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Dankzij onze tool ontdek je bruikbare info die van pas komen bij het laten installeren van een installatie. Er zijn grofweg 3 type kachels:

  kachel installateur 4316

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat ligt aan verschillende onderdelen. We spreken over: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en de maximum prijs. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4316
Netnummer0111 (+31111)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Geïnteresseerd in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Zonnemaire wellicht iets voor jou. Je kunt kiezen voor de B10 / ELY B10 van het merk L’ArtisticoOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een milieuvriendelijke manier om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is relatief goedkoop, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €750
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, voor betaalbare prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Volledig automatisch
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De (ingebouwde) kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Schouwen-Duivelandverbruikt 3020 kWh stroom plus nog eens 3020 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €147,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Zonnemaire vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrische eenheid stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit is mogelijk door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m je CV-ketel. Een dergelijke installatie heeft enkel biomassa nodig, in plaats van duur en vervuilend gas. Standaard kiest men voor houtpellets of blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gewonnen warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Het is afhankelijk van variabelen als verbruik, de prijzen en het model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 6 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u enkel te maken met de inkoop van houtpellets en jaarlijkse controle.

Een kachel kopen in een showroom?

Steeds meer Nederlanders denken na over een rendementvolle inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn speciale kachel showrooms in Zonnemaire waar specialisten u de mogelijke opties kunnen showen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gewoon een model bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (mei 2024) kunnen sterk fluctueren. Aanbieders en monteurs vergelijken is dan ook wel zo verstandig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Experts vragen zich af of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Zonnemaire

Een alternatieve populaire optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel wordt gebruikt voor een centrale verwarming toepassing en warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit type kachel is een milieubewuste en voordelige optie: lagere vieze CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Voordelig, houtsnippers en pellets zijngoedkoop vergeleken met gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Hoge subsidies tot wel €600 per product.

pelletkachel installateurs in zonnemaire


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo is het duidelijk naar wie de productinfo en uiteraard de offerte verzonden kan worden. Veel uitvoerders doen werkzaamheden in een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf de woning

  In stap 2 treft u belangrijke vragen die gaan over jouw woning. Voorbeelden zijn het type huis, leeftijd woning / mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en aantal inwonende mensen. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Gebaseerd op de info maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel die in het oog springt, of zelfs een systeem dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook randvoorwaarden als het gewenste model en de grootte kunnen impact hebben.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale leveranciers en ga in zee met een betrouwbare installateur in Zonnemaire. Let op verhalen van andere klanten en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Loop goed na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Kies ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Functioneert de installatie niet goed? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Zonnemaire


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Zonnemaire?

Hedendaags vind je verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er is keuze uit duizenden pelletketel of pelletkachel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel overduidelijk aantrekkelijk. Het bedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt doorgaans tussen de €650 en €1150. Je kunt denken aan:

 • OMEGA (Ferroli), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • Forma (EdilKamin), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Marta Idro 2.0 (Dal Zotto S.P.A), vermogen 19 [KW], €950 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn meerdere opties voor de Nederlander die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Zonnemaire. Welke stappen moet ik ondernemen als ik helemaal van het gas af wil? Op deze pagina hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 4316.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem benut de energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat de zon gebruikt voor energie en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!