Pelletkachel kopen Zierikzee

Vergelijk installateurs pelletketels Zierikzee

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zierikzee kopen biedt jou de kans om woningen op een energiezuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pelletkorrels. Het gaat om geperste houtkorrels. Er zijn diverse type kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Middels onze website bekijk je handige adviezen die van dienst kunnen zijn bij het maken van een goede keuze. We maken onderscheid tussen drie type modellen:

  kachel installateur 4301

 1. Pelletkachel: designs verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en regelt warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door specifieke facetten. Belangrijk zijn: jouw soort woning, de wensen, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4301
Netnummer0111 (+31111)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Bent u op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Zierikzee iets om te overwegen. Je kunt kiezen voor de Erminy 7,5 kW van het merk EvaCalorNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een zuinige en duurzame manier om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Eenvoudig te installeren, vele malen goedkoper dan gas, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €750
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Relatief weinig onderhoud
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Schouwen-Duivelandconsumeert 3020 kWh stroom en stookt 3020 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €147,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Zierikzee vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van zaagsel en snippers. De elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zodoende komt er warmte tot stand die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. De verwarming loopt door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor een CV-ketel. Zo’n installatie verbruikt biomassa, in plaats van aardgas. Normaal gesproken kies je houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De huidige pelletkachel terugverdientijd wissel sterk. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het vermogen, de prijzen, en welk type je koopt. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u alleen nog de prijzen van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Aanzienlijk veel Nederlanders overwegen een exclusieve inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn speciale kachel showrooms in Zierikzee waar medewerkers u geschikte installaties laten vergelijken. Zo maakt u het visueel, en kunt u gemakkelijk een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. De huidige prijzen (mei 2024) zijn nogal variabel. Aanbieders en monteurs vergelijken is dan ook wel zo verstandig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit goed voor het milieu is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Zierikzee

Een innovatieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. Deze installatie kan benut worden voor een centrale verwarming toepassing en warm water uit de kraan. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het is een milieuvriendelijke en besparende keuze: lagere CO-2 belasting, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Bezuinigen, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Je woning van het gas af
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1350 per installatie.

pelletkachel installateurs in zierikzee


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Graag horen wij naar wie de productinfo en speciaal ook de offerte toegezonden moet worden. De meeste adviseurs zijn beperkt tot een expliciet gebied.

 2. Beschrijf de woning

  In de volgende stap ziet u diverse vragen inzake jouw huis. Denk aan het soort woning, wat er aan isolatie is gedaan, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de omvang van het huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Middels de verstrekte info kan de installateur een berekening maken van het vermogen van de ketel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel die in het oog springt, of juist een product die een vervanger is van de CV-ketel? En wat is het budget? Ook factoren als uitstraling en de maatvoering spelen een rol.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van verschillende adviseurs en ga in zee met een betrouwbare installateur in Zierikzee. Let op referenties en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Ga na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Bestel tevens een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer verschillende functies uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Zierikzee


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Zierikzee?

Momenteel bestaan er allerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.800 pelletkachel & pelletketel modellen die vallen onder deze regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel vanzelfsprekend erg aantrekkelijk. De tegemoetkoming dat hiervoor doelmatig wordt toegekend schommelt tussen €400 en €1350. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • LIRA (Ferroli), vermogen 6,3 [KW], €500 subsidie.
 • Lyon (Ecomasa), vermogen 12,6 [KW], €630 subsidie.
 • Rita Elite (Dal Zotto S.P.A), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de huizenbezitter die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Zierikzee. Welke maatregelen moet ik treffen om een energieneutraal huis te realiseren? In de paragraaf hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 4300, 4301, 4302, 4303.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Huizen gebouwd voor 2010 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Uiteraard voor de eigen energievraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die de energie van de zon gebruikt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!