Pelletkachel kopen Lingewaal

Vergelijk installateurs pelletketels Lingewaal

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Lingewaal kopen opent nieuwe deuren om je huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We hebben te maken met meerdere type installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Met behulp van deze pagina tref jij uitgebreide toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij het laten installeren van een installatie. We onderscheiden drie soorten kachels:

  kachel installateur 4214

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit wordt bepaald middels velerlei randvoorwaarden. Belangrijk zijn: type woning, de wensen, en wat je bestedingsruimte is. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieGelderland
GemeenteLingewaal
Postcode4214
Netnummer0316 (+31316)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Zoek jij een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Lingewaal zeer interessant. Neem bijvoorbeeld de Vitre van het merk Tecno Cover S.r.l. – Stove ItalyOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een verantwoorde manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Gemakkelijk te plaatsen, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1350
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, voor betaalbare prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Een zeer hoog rendement
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Lingewaalgebruikt 3310 kWh stroom en nog eens 3310 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €170,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Lingewaal vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Er is een elektrische ontsteker die maakt de verbranding van pellets mogelijk. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige cv-pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor de gasketel. Zo’n systeem maakt gebruik van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Doorgaans zijn dit natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gewonnen warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. Er spelen zaken een rol zoals; het verbruik, de prijzen en het type installatie. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en heeft u enkel te maken met de variabele pelletkosten en inspectie / reparaties.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Legio bewoners overwegen een rendementvolle inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. We zien steeds meer kachel showrooms in Lingewaal waar medewerkers u de verschillende mogelijkheden laten zien. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doorgeven of een showroommodel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van mei 2024 lopen zeer uiteen. Installateurs vergelijken is vanzelfsprekend een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is een actueel debat over de vraag of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Lingewaal

Een nieuwe handige mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op snippers, blokken of pellets van hout. Deze installatie is toepasbaar voor de verwarmingsinstallatie en warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. We hebben het over een duurzame en prijs-interessante installatie: minder vieze CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkoop, biomassa is stukken voordeliger dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €550 per installatie.

pelletkachel installateurs in lingewaal


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar wie specificaties en wellicht een offerte toegezonden mag worden. De meeste uitvoerders werken in een specifieke omgeving.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In de volgende stap ziet u speciale vragen omtrent jouw huis. U kunt denken aan de categorie van uw huis, wat er aan isolatie is gedaan, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal inwonende mensen. Zorg dat u alles goed invult, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Geleid door uw gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of bij voorkeur een product dat een vervanger is van de CV-ketel? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook zaken als de kleur en de breedte van de ketel doen er toe.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale leveranciers en ga voor een goede installateur in Lingewaal. Vraag naar referenties en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Check of er een goede afvoer wordt aangebracht. Ga voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer verschillende functies uit. Werkt iets niet? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Lingewaal


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Lingewaal?

In de huidige situatie zijn er diverse subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er bestaan honderden pelletkachel & pelletketel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen in KW van het modellen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel uiteraard aantrekkelijk. De totale subsidie dat hiervoor gereserveerd is ligt tussen de €850 en €1500. Enkele voorbeelden zijn:

 • Maestrale square 100 (Dielle SRL), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • Corridor SUBTILE.10C-AGPAR (AMG S.p.A.), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Paro RAO (Rika), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor diegene die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Lingewaal. Wat zijn voor mij de opties met het oog op energieneutraal leven? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 4214.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Woning die gebouwd zijn 1990 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie profiteert van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat zonlicht omzet in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente