Pelletkachel kopen Noordgouwe

Vergelijk installateurs pelletketels Noordgouwe

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Noordgouwe kopen maakt het mogelijk om woningen op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pellets. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Met behulp van onze vergelijker doorzoek jij bruikbare toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We onderscheiden drie type modellen:

  kachel installateur 4317

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat ligt aan allerlei aspecten. Bijvoorbeeld: jouw soort woning, wat het doel is, en het budget. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4317
Netnummer0111 (+31111)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update april 2024)

Interesse in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Noordgouwe zeker een goede optie. Een voorbeeld is de icona Mirror LX up 9 van het merk CMGNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een “groene” en bewuste mogelijkheid om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het bespaart geld, en u heeft recht op subsidies tot wel €850
 • Warmte en comfort voor een lage prijs
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Schouwen-Duivelandconsumeert 3020 kWh stroom en nog eens 3020 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €147,00 in april 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Noordgouwe vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat is een optie door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige installaties kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor je HR ketel. Een dergelijke installatie verbruikt biomassa, aardgas is dan verledentijd. Normaal gesproken kies je snippers, blokken of pellets van hout. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De pelletkachel-terugverdientijd is niet universeel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het type installatie. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat het besparen pas echt beginnen en blijven alleen nog de prijzen van pellets en maandelijkse afschrijving.

Een kachel kopen in een showroom?

Aanzienlijk veel Nederlanders denken na over een exclusieve inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn kachel showrooms in Noordgouwe waar installateurs u alles over de producten kunnen vertellen. Doorgaans kunt u hier gewoon een model bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. Let op: prijzen van april 2024 zijn erg wisselend. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daarom wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit gezond en milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort installatie en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Noordgouwe

Een efficiënte en goede optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. De pelletketel is geschikt voor de CV installatie en het warme water in huis. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het is een duurzame en prijstechnisch interessante optie: beperkte CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkope keuze, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €1300 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in noordgouwe


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op die manier weten wij naar wie de informatie en uiteraard de offerte toegezonden zal worden. Veel monteurs zijn actief in een eigen regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Vervolgens stellen we een aantal vragen die gaan over uw huis. Denk aan het type woning, de mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal bewoners. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Met behulp van de ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een mooie kachel in de kamer, of puur een systeem dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is het budget? Ook zaken als kleur / design en de maatvoering maken deel uit van de beslissing.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke leveranciers en kies een betrouwbare installateur in Noordgouwe. Let op reviews en diploma’s (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Ga na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Ga voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer verschillende functies uit. Is er sprake van een defect? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Noordgouwe


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Noordgouwe?

Er zijn op dit moment allerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). We hebben het over meer dan 1.850 pelletketel of pelletkachel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels natuurlijk verleidelijk. De totale subsidie dat men hiervoor opzij gezet heeft vinden we terug tussen de €650 en €1300. Een aantal interessante opties:

 • ORIONE (Ferroli), vermogen 12,7 [KW], €635 subsidie.
 • Funny (EdilKamin), vermogen 11,2 [KW], €560 subsidie.
 • Malika Idro (Dal Zotto S.P.A), vermogen 22,8 [KW], €1140 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor de huizenbezitter die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Noordgouwe. Wat kan ik allemaal doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze pagina hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 4317.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Vooral oudere huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem benut de energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat energie van de zon opvangt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!