Pelletkachel kopen Noordwelle

Vergelijk installateurs pelletketels Noordwelle

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Noordwelle kopen biedt jou de kans om uw woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pellets. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. Er zijn verschillende type installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Geholpen door de pelletkachel-vergelijker check je toepasbare adviezen die van dienst kunnen zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Eigenlijk zijn er drie soorten kachels:

  kachel installateur 4326

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. We spreken ook van een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat ligt aan verschillende factoren. Denk aan: jouw type huis, het doel van de kachel, en hoeveel je te besteden hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4326
Netnummer0111 (+31111)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2024)

Geïnteresseerd in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Noordwelle zeer interessant. Dat kan zijn de Stûv P-10 van het merk Stûv SAOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een milieuvriendelijke manier om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €600
 • Aangename warmte, ook voor de kleine portemonnee
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Veilige en regelbare warmte
 • Automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Schouwen-Duivelandconsumeert 3020 kWh stroom en 3020 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energienota van €147,00 in juni 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Noordwelle vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. De elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit wordt gerealiseerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor een gasketel. Zo’n ketel verbruikt biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets of blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Het is afhankelijk van variabelen als het vermogen, de prijzen, en het type installatie. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u fors besparen op de stookkosten en blijven alleen nog de variabele pelletkosten en eventueel onderhoud.

Een kachel kopen in een showroom?

Een groot deel van de Nederlanders gaan voor een exclusieve inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Bezoek eens kachel showrooms in Noordwelle waar monteurs u de mogelijke opties kunnen showen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gemakkelijk een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van juni 2024 kunnen sterk fluctueren. Installateurs vergelijken is dus wel zo verstandig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van categorie kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Noordwelle

Een efficiënte en goede optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt organische materialen als hout of tuinafval. Deze installatie kan benut worden voor een CV toepassing en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het wordt gekenmerkt als groene en voordelige optie: lagere vieze CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkope keuze, plantenresten, takken of houtblokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Je woning van het gas af
 • Royale subsidies, tot wel €550 per product.

pelletkachel installateurs in noordwelle


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar welke klant informatie en uiteraard de offerte aangeleverd zal worden. Veel specialisten zijn actief in een expliciet gebied.

 2. Omschrijf uw woning

  In de volgende stap ziet u diverse vragen aangaande uw woning. U kunt denken aan het type woning, de staat van de isolatie, aantal zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Op basis van de ingevulde data kan de installateur een berekening maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Specificeer uw wensen

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of bij voorkeur een oplossing dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook variabelen als ambiance en gewenste afmeting maken deel uit van de beslissing.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire adviseurs en kies voor een betrouwbare installateur in Noordwelle. Kijk naar reviews en diploma’s (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Kijk na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Koop ook altijd een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer het systeem grondig uit. Zijn er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Noordwelle


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Noordwelle?

Hedendaags vind je diverse tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Het aanbod omslaat duizenden pelletkachel / pelletketel modellen die op de lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het systeem. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel ontegenzeggelijk zeer belangrijk. Het exacte bedrag dat hiervoor gereserveerd is wisselt tussen €450 en €1400. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • TERMO GIOVE (Ferroli), vermogen 22,9 [KW], €1400 subsidie.
 • Pellet-blok (EdilKamin), vermogen 15,1 [KW], €755 subsidie.
 • Noelle 12 (densan), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor diegene die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Noordwelle. De vraag is; wat kan ik doen om mijn woning energieneutraal te maken? Hieronder kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 4326.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat slim gebruik maakt van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!