Pelletkachel kopen Oosterland

Vergelijk installateurs pelletketels Oosterland

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oosterland kopen opent nieuwe deuren om de woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je unieke korrels van hout. Het betreft machinaal geperste korrels van zaagsel. Er is keuze uit meerdere soorten kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Dankzij deze website doorzoek je uitgebreide info die nuttig zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. We onderscheiden 3 kachels:

  kachel installateur 4307

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat ligt aan allerlei facetten. We spreken over: woning-specificaties, wat het doel is, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4307
Netnummer0111 (+31111)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Zoek jij een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Oosterland een uitstekende optie. Dat kan zijn de Odette 6 kW van het merk Jolly Mec Caminetti S.p.A.Een andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een milieuvriendelijke manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het vergt weinig onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1300
 • Ervaar het gemak en de sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Schouwen-Duivelandverbruikt 3020 kWh stroom plus nog eens 3020 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €147,00 in juni 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Oosterland vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, afkomstig van resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Schone omgevingslucht bezorgt de nodige zuurstof. Er wordt warmte gevormd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. De verwarming loopt via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige apparaten worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een goed substituutvoor de CV-ketel. Zo’n systeem maakt gebruik van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Standaard kiest men voor organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gewonnen warmte wordt afgegeven op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. Het is afhankelijk van variabelen als warmtevraag, prijzen en het merk kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u nog te maken met de stookkosten van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Meer en meer woningeigenaren neigen naar een rendementvolle inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Oosterland waar adviseurs u geschikte installaties laten vergelijken. Prima service, en u kunt direct een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. De huidige prijzen (juni 2024) fluctueren enorm. Installateurs vergelijken is hierom wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Experts vragen zich af of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort installatie en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Oosterland

Een krachtige en goede optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De installatie wordt gebruikt voor de verwarmingsinstallatie en het warme water in huis. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit segment is een groene en prijstechnisch interessante installatie: beperkte vuile uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Betaalbaar, houtpellets of blokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessant subsidie tot €1050 per installatie.

pelletkachel installateurs in oosterland


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op die manier weten wij naar wie de productinfo en misschien de offerte verzonden mag worden. De meeste experts zijn werkzaam in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf de woning

  In stap 2 treft u een aantal vragen m.b.t. jouw woning. U kunt denken aan het soort woning, welke isolatie er is aangebracht, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de grootte van het gezin. Wees zo volledig mogelijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Geleid door je data kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel die in het oog springt, of zelfs een product die een vervanger is van de CV-ketel? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook zaken als uitstraling en de maatvoering zijn belangrijk.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende experts en ga in zee met een betrouwbare installateur in Oosterland. Vraag om reviews en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Ga na of de rookgasafvoer in orde is. Bestel tevens een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Werkt het systeem niet naar behoren? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Oosterland


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Oosterland?

Tegenwoordig zijn er allerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Het aanbod omslaat honderden pelletketel & pelletkachel producten die op de lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de systemen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel uiteraard aanlokkelijk. Het bedrag dat toe te passen is is uiteenlopend tussen de €400 en €1050. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • MARTE HR (Ferroli), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • Cherie (EdilKamin), vermogen 11,2 [KW], €560 subsidie.
 • Inserto 700 2.0 (Dal Zotto S.P.A), vermogen 7,1 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de consument die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Oosterland. De vraag is; wat kan ik doen om een woning compleet duurzaam te maken? Op deze pagina geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 4307.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem neemt energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een product dat de zon gebruikt voor energie en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!