Pelletkachel kopen Scharendijke

Vergelijk installateurs pelletketels Scharendijke

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Scharendijke kopen biedt jou de kans om huizen op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pellets. Dit zijn geperste houtkorrels. We hebben te maken met verschillende modellen en installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door gebruik te maken van onze website bekijk je toepasbare details die jou terzijde staan bij het kiezen van een goede kachel + monteur. In de praktijk hebben we het over 3 soorten kachels:

  kachel installateur 4322

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en voorziet in de tapwater behoefte. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat ligt aan velerlei aspecten. Belangrijk zijn: jouw type woning, het doel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4322
Netnummer0111 (+31111)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juni 2024)

Vraag naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Scharendijke geen gek idee. Denk aan de Thermo Pellet 12 van het merk MBSOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een milieuvriendelijke manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het vergt weinig onderhoud, schoner dan de houtkachel, en de subsidies lopen op tot wel €1150
 • Ervaar het gemak en de sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Volledig automatisch
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de huiskamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Schouwen-Duivelandgebruikt 3020 kWh stroom en 3020 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €147,00 in juni 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Scharendijke vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt dat de pellets branden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zo wordt warmte gegenereerd die weer terug de woning in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor de gasketel. Zo’n systeem maakt gebruik van biomassa, en dus geen gas. Dit zijn vaak houtpellets of blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De pelletkachel-terugverdientijd loopt zeer uiteen. Dit wordt berekend aan de hand van verbruik, de prijzen en het type ketel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 8 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en resteren alleen nog de variabele pelletkosten en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Flink wat consumenten preferereneen luxe inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn speciale kachel showrooms in Scharendijke waar installateurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Handig, want u kunt hier vaak eenvoudig een bestelling doen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (juni 2024) zijn erg wisselend. Het vergelijken van monteurs is daardoor een wijs besluit.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. De mening lopen uiteen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Scharendijke

Een innovatieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. De biomassaketel draagt zorg voor de CV installatie en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Wij omschrijven dit als een milieuvriendelijke en prijstechnisch interessante keuze: lagere uitstoot van CO-2, en de gaskraan gaat dicht.
 • Betaalbaar, biomassa is veel betaalbaarder dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Subsidies tot wel €1200 per kachel.

pelletkachel installateurs in scharendijke


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op die manier weten wij naar wie de productinfo en speciaal ook de offerte toegezonden mag worden. De meeste adviseurs zijn beperkt tot een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf de woning

  Wat volgt zijn wat vragen inzake je woning. Onder andere de grootte van het huis of de woning goed geïsoleerd is, aantal zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Na aanleiding van uw data kan de installateur een zinnige raming maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of bij voorkeur een product die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wilt u maximaal betalen? Ook onderdelen als kleur / design en gewenste afmeting spelen een rol.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale bedrijven en maak een keuze voor een goed bekendstaande installateur in Scharendijke. Check de beoordelingen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Controleer of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Ga voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Neem de gehele installatie goed door. Loopt je tegen problemen aan? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Scharendijke


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Scharendijke?

Er zijn op dit moment verscheidene subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er is keuze uit duizenden pelletketel / pelletkachel installaties die vallen onder deze regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen in KW van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels uiteraard extra interessant. De totale subsidie dat men hiervoor opzij gezet heeft wisselt tussen de €900 en €1050. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • TERMO MODENA (Ferroli), vermogen 11,6 [KW], €1400 subsidie.
 • Moon (EdilKamin), vermogen 11,2 [KW], €560 subsidie.
 • Hydro DV250 (Davinci), vermogen 25 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de bewoner die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Scharendijke. Wat kan ik allemaal doen met het oog op energieneutraal leven? Onderstaand geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 4322.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem profiteert van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die zonlicht omzet in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!