Pelletkachel kopen Ouwerkerk

Vergelijk installateurs pelletketels Ouwerkerk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ouwerkerk kopen biedt jou de kans om je huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houtpellets. Dit zijn feitelijk korrels van hout uit geperst houtafval. Er bestaan verscheidene type installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Dankzij onze tool check jij accurate informatie die jou terzijde staan bij het kiezen van een goede kachel + monteur. In de praktijk hebben we het over 3 type modellen:

  kachel installateur 4305

 1. Pelletkachel: designs verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat berekent men a.d.h.v. specifieke facetten. Denk aan: jouw type huis, het doel van de kachel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4305
Netnummer0111 (+31111)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update april 2024)

Interesse in een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Ouwerkerk misschien we dé oplossing. Een voorbeeld is de LIFE LP9 van het merk CAMINETTIOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een toegankelijke en ‘groene’ optie om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Eenvoudig te installeren, het bespaart geld, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1450
 • Ervaar het gemak en de sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Volledig automatisch
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De (ingebouwde) kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Schouwen-Duivelandconsumeert 3020 kWh stroom plus nog eens 3020 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €147,00 in april 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Ouwerkerk vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van droog resthout. Een speciale elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Via dit proces ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. De verwarming loopt via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige apparaten worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor een HR ketel. Zo’n pelletketel werkt op biomassa, en dus geen gas. In de basis zijn dat plantenresten, takken of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is tamelijk flexibel. Het wordt berekend op basis van vermogen, de prijzen, en het model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Na deze periode begint het besparen pas echt en heeft u alleen nog de prijs van de houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Veel huizenbezitters oriënteren zich op een luxe inbouw pelletkachel die past in het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Ouwerkerk waar adviseurs u geschikte installaties laten vergelijken. Zo maakt u het visueel, en kunt u gewoon een model bestellen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van april 2024 zijn ontzettend divers. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daarom zeker zinvol.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit gezond en milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Ouwerkerk

Een effectieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De biomassaketel zorgt voor de CV installatie en het warme water in huis. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit segment is een groene en prijs-interessante keuze: lagere vervuiling, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Betaalbaar, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €1450 per product.

pelletkachel installateurs in ouwerkerk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op die manier weten wij naar welke persoon de specificaties en wellicht een offerte verzonden moet worden. Veel bedrijven plaatsen kachels in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Nu volgen speciale vragen ten aanzien van je woonobject. Bijvoorbeeld het type woning, de isolatiewaarden, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de grootte van het gezin. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Met behulp van uw data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of puur een installatie dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook onderdelen als de kleur en de hoogte van de kachel spelen een rol.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende bedrijven en ga voor een erkende installateur in Ouwerkerk. Check de referenties en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Achterhaal of de rookgasafvoer in orde is. Neem ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Iets niet in de haak? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Ouwerkerk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Ouwerkerk?

Er zijn op dit moment allerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er is keuze uit honderden pelletketel of pelletkachel producten die vallen onder deze regeling. De investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de systemen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is onmiskenbaar erg aantrekkelijk. De tegemoetkoming dat hiervoor doelmatig wordt toegekend vinden we terug tussen de €900 en €1400. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • LIRA PLUS (Ferroli), vermogen 6,3 [KW], €500 subsidie.
 • Aris PLUS (EdilKamin), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Beatrice (Dal Zotto S.P.A), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de consument die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Ouwerkerk. Welke maatregelen moet ik treffen met het oog op energieneutraal leven? Onderstaand hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 4305.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Huizen gebouwd voor 2010 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie onttrekt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die energie van de zon opvangt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!