Pelletkachel kopen Brouwershaven

Vergelijk installateurs pelletketels Brouwershaven

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Brouwershaven kopen biedt jou de kans om jouw huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met unieke korrels van hout. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. Er is keuze uit verschillende installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Dankzij deze pagina doorzoek je accurate info die van pas komen bij het vergelijken van de mogelijkheden. Eigenlijk zijn er 3 soorten modellen:

  kachel installateur 4318

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat is afhankelijk van meerdere aspecten. We spreken over: jouw soort huis, het doel, en hoeveel je te besteden hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4318
Netnummer0111 (+31111)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Behoefte aan een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Brouwershaven wellicht iets voor jou. Je kunt kiezen voor de Peralba van het merk EuroAlpiOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een zuinige en duurzame manier om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Gemakkelijk te plaatsen, het is relatief goedkoop, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €850
 • Ervaar het gemak en de sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Veilige en regelbare warmte
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel die vaak in de woonkamer staat geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Schouwen-Duivelandgebruikt 3020 kWh stroom en nog eens 3020 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €147,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Brouwershaven vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m de gasketel. Zo’n pelletketel gebruikt als brandstof biomassa, aardgas is dan verledentijd. Hiervoor gebruikt men snippers, blokken of pellets van hout. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die de ketel aanmaakt wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken begint het besparen pas echt en betaalt u enkel de stookkosten van pellets en inspectie / reparaties.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Een groot deel van de Nederlanders preferereneen rendementvolle inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Brouwershaven waar installateurs u de mogelijke opties kunnen showen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook direct een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. Echter, prijzen in mei 2024 fluctueren enorm. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is om deze reden wel zo verstandig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort installatie en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Brouwershaven

Een efficiënte en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. De installatie zorgt voor het CV systeem en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Wij omschrijven dit als een groene en relatief goedkope mogelijkheid: beperkte vervuiling, en het huis kan van het gas af.
 • Geld besparend, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €750 per model.

pelletkachel installateurs in brouwershaven


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Dat maakt dat we weten naar wie de details en mogelijke offerte toegezonden zal worden. De meeste aannemers werken in een bepaalde regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Wat volgt zijn een aantal vragen omtrent uw woning. Denk aan de grootte van de woning of de woning goed geïsoleerd is, de aanwezigheid van zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Wees zo volledig mogelijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Met behulp van de verstrekte info kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel die in het oog springt, of bij voorkeur een product die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook facetten als en soort kachel en de grootte spelen een rol.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele experts en kies voor een betrouwbare installateur in Brouwershaven. Vraag naar klantervaringen en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Loop goed na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Ga voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt iets niet? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Brouwershaven


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Brouwershaven?

In de huidige situatie zijn er diverse subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). We hebben het over meer dan 1.950 pelletkachel / pelletketel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de systemen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels overduidelijk erg aantrekkelijk. Het exacte bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend vinden we terug tussen de €500 en €1000. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • VEGA (Ferroli), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • Kikka Plus (EdilKamin), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Hydro DV180 (Davinci), vermogen 18 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor diegene die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Brouwershaven. Wat moet ik precies doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 4318.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem haalt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een oplossing die zonlicht omzet in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!