Pelletkachel kopen Werkendam

Vergelijk installateurs pelletketels Werkendam

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Werkendam kopen opent nieuwe deuren om een huis duurzaam te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pelletkorrels. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse type installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Via onze website vind je waardevolle details die nuttig zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. We onderscheiden 3 installaties:

  kachel installateur 4251

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en voorziet in de tapwater behoefte. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat wordt bepaald door verscheidene randvoorwaarden. Bijvoorbeeld: jouw type huis, de wensen, en de maximum prijs. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWerkendam
Postcode4251
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Interesse in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Werkendam misschien we dé oplossing. Denk aan de Rave 80 van het merk RavelliNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een toegankelijke en ‘groene’ optie voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het is gemakkelijk te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en er zijn interessante subsidies, tot wel €950
 • Genieten van sfeer en warmte, ook voor een laag budget
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Eenvoudig te bedienen
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Werkendamverbruikt 3260 kWh stroom en nog eens 3260 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €169,00 in april 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Werkendam vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Er is een elektrische ontsteker die maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat is een optie via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m een gasketel. Deze ketel gebruikt als brandstof biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Dit zijn vaak plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt weer overgebracht op het leidingwater van de CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Dit wordt berekend aan de hand van verbruik, de prijzen en het type installatie. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Na deze jaren gaat het besparen pas echt beginnen en resteren alleen nog de prijs van de houtpellets en jaarlijkse controle.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Flink wat Nederlanders neigen naar een krachtige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn kachel showrooms in Werkendam waar specialisten u kunnen adviseren over de producten. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doorgeven of een voorradig model kopen. De prijzen van april 2024 zijn ontzettend divers. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dan ook een aanrader.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door het merk/type en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Werkendam

Een nieuwe is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze installatie wordt aangeraden voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een duurzame en prijstechnisch interessante beslissing: lagere vieze CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Betaalbaar, snippers, blokken of pellets van hout zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Je woning van het gas af
 • Gemiddelde subsidie van €800 per installatie.

pelletkachel installateurs in werkendam


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op die manier weten wij naar welk adres details en wellicht een offerte verzonden zal worden. Veel uitvoerders zijn beperkt tot een specifieke omgeving.

 2. Omschrijf uw woning

  Vervolgens stellen we belangrijke vragen met betrekking tot het huis. Onder andere de categorie woning, leeftijd woning / mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Middels je data kan de installateur een berekening maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel die in het oog springt, of liever een systeem dat een vervanger is van de CV-ketel? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook aspecten als ambiance en gewenste afmeting kunnen impact hebben.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere monteurs en selecteer een goed bekendstaande installateur in Werkendam. Vraag om verhalen van andere klanten en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Bekijk of er een goede afvoer wordt aangebracht. Zorg ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Ontstaan er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Werkendam


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Werkendam?

Tegenwoordig zijn er verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er is keuze uit duizenden pelletketel & pelletkachel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel natuurlijk niet misselijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend schommelt tussen de €400 en €1150. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Star 12.2C (Elledi), vermogen 11,8 [KW], €590 subsidie.
 • LIFE LP9 (CAMINETTI), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Pidra 13 Lienz Idra (Thermorossi), vermogen 12,2 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor diegene die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Werkendam. Welke stappen moet ik ondernemen richting een energieneutrale woning? Op Pelletkachelrevolutie.nl kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 4250, 4251.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Vooral oudere huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem neemt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een oplossing die zonlicht omzet in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente