Pelletkachel kopen Dreischor

Vergelijk installateurs pelletketels Dreischor

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Dreischor kopen is bij uitstek geschikt om jouw woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met unieke korrels van hout. Het gaat om geperste houtkorrels. Je vindt verschillende modellen kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Door middel van onze vergelijker lees je accurate toelichtingen die van pas komen bij het maken van een goede keuze. Feitelijk zijn er 3 installaties:

  kachel installateur 4315

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm water. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat ligt aan velerlei randvoorwaarden. Bijvoorbeeld: huis-specificaties, het doel, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4315
Netnummer0111 (+31111)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Vraag naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Dreischor zeer interessant. Neem bijvoorbeeld de OSTRO 50 van het merk Dielle SRLOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een “groene” en bewuste mogelijkheid om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies lopen op tot wel €1450
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. Dat is handig! De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Schouwen-Duivelandverbruikt 3020 kWh stroom plus nog eens 3020 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €147,00 in april 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Dreischor vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, afkomstig van resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme stelt het verbrandingsproces in werking. Externe luchttoevoer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m je HR ketel. Zo’n pelletketel stookt op biomassa, in plaats van aardgas. Doorgaans zijn dit natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die de ketel aanmaakt wordt weer overgebracht op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Het is afhankelijk van variabelen als het verbruik, de prijzen en welk type je koopt. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en betaalt u enkel de kosten van de pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Legio woningeigenaren overwegen een inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Dreischor waar adviseurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Prima service, en u kunt meteen bestellen of een voorradig model kopen. De prijzen van april 2024 wisselen sterk. Aanbieders en monteurs vergelijken is daarom een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit groen en duurzaam is. De kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Dreischor

Een nieuwe is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. Dit model kan gebruikt worden voor de centrale verwarming en het warme water in huis. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. We hebben het over een milieubewuste en voordelige optie: minder CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Bezuinigen, houtblokken of ander organisch materiaal zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Gemiddelde subsidie van €1300 per product.

pelletkachel installateurs in dreischor


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar welke persoon de specificaties en eventuele offerte verzonden mag worden. Veel uitvoerders zijn actief in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In de volgende stap ziet u verschillende vragen omtrent het woonobject. Denk aan het soort woning, de staat van de isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal inwonende mensen. Sla geen vragen of details over, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Met behulp van uw verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel als designstuk, of juist een product die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is het budget? Ook zaken als kleur / design en gewenste afmeting hebben invloed.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende leveranciers en ga in zee met een erkende installateur in Dreischor. Bekijk de klantervaringen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Loop goed na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Ga voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Controleer of alles werkt. Is er sprake van een defect? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Dreischor


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Dreischor?

Hedendaags vind je verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er zijn meer dan 1.950 pelletkachel en pelletketel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen in KW van het modellen. Deze royale bonus maakt het geheel vanzelfsprekend erg aantrekkelijk. De totale subsidie dat je terug kunt krijgen schommelt tussen €850 en €1500. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • NETTUNO ACCIAIO CANALIZZABILE (Ferroli), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • Fata (EdilKamin), vermogen 13,2 [KW], €660 subsidie.
 • Jole Idro 2.0 (Dal Zotto S.P.A), vermogen 14,2 [KW], €710 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de Nederlander die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Dreischor. De vraag is; wat kan ik doen als ik streef naar nul op de meter? Hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 4315.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Woning die gebouwd zijn 1990 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Uiteraard voor de eigen energievraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!