Pelletkachel kopen Ellemeet

Vergelijk installateurs pelletketels Ellemeet

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ellemeet kopen biedt jou de kans om het huis zonder aardgas te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pellets. Het gaat om korrels van hout uit geperst houtafval. Er is keuze uit tal van modellen en installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Geholpen door onze vergelijker lees je actuele aanbevelingen die ondersteuning bieden bij het aankopen van een installatie. In de praktijk hebben we het over drie type modellen:

  kachel installateur 4325

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt ook voor warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat berekent men a.d.h.v. allerlei randvoorwaarden. We spreken over: huis-specificaties, wat het doel is, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4325
Netnummer0111 (+31111)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juni 2024)

Interesse in een sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Ellemeet geen gek idee. Je kunt kiezen voor de Carmen van het merk CS-ThermosOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een milieuvriendelijke manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €500
 • Genieten van sfeer en warmte voor aantrekkelijke prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Eenvoudig te programmeren
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Schouwen-Duivelandverbruikt 3020 kWh stroom en 3020 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €147,00 in juni 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Ellemeet vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, afkomstig van resthout. Een elektrische eenheid zorgt dat de pellets branden. Verse lucht van binnen of buiten voorziet de vlam van zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit is mogelijk via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige apparaten kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m de HR ketel. Een dergelijke installatie heeft enkel biomassa nodig, aardgas is dan verledentijd. Normaal gesproken kies je houtpellets of blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven op het leidingwater van de CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Dit wordt berekend aan de hand van gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en dient u rekening te houden met de variabele pelletkosten en maandelijkse afschrijving.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Aanzienlijk veel huizenbezitters neigen naar een inbouw pelletkachel die past in het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Ellemeet waar medewerkers u de gangbare modellen kunnen verkopen. U kunt daar vaak gewoon een model bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Let op: prijzen van juni 2024 fluctueren enorm. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daardoor een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of deze manier wel milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Ellemeet

Een innovatieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtsnippers of houtblokken. Deze installatie wordt aangeraden voor verwarming van de woning en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het is een groene en prijs-interessante mogelijkheid: beperkte CO-2 belasting, en het huis kan van het gas af.
 • Besparend, plantenresten, takken of houtblokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €700 per model.

pelletkachel installateurs in ellemeet


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op die manier weten wij naar welk adres details en mogelijke offerte aangeleverd kan worden. Veel experts doen werkzaamheden in een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf de woning

  Wat volgt zijn belangrijke vragen ten aanzien van jouw woning. Voorbeelden zijn het soort woning, leeftijd woning / mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en gezinssamenstelling. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Middels je ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel die in het oog springt, of puur een model die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook factoren als de kleur en de hoogte van de kachel hebben invloed.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende bedrijven en selecteer een erkende installateur in Ellemeet. Vraag om referenties en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Ga na of de rookgasafvoer in orde is. Neem ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Controleer of alles werkt. Ontstaan er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Ellemeet


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Ellemeet?

Er zijn op dit moment velerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er is keuze uit meer dan 1.900 pelletkachel en pelletketel producten die gedekt worden door de regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel overduidelijk erg serieus. De tegemoetkoming dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt doorgaans tussen de €800 en €1450. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • TERMO NOVARA (Ferroli), vermogen 17 [KW], €1400 subsidie.
 • Mya (EdilKamin), vermogen 6,3 [KW], €500 subsidie.
 • Noelle 6 (densan), vermogen 5,8 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de woningeigenaar die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Ellemeet. Wat moet ik precies doen richting een energieneutrale woning? Onderstaand hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 4323, 4325.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Zeker bestaande huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem gebruikt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat gebruik maakt van energie van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!