Pelletkachel kopen Kerkwerve

Vergelijk installateurs pelletketels Kerkwerve

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Kerkwerve kopen stelt jou in staat om jouw huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je unieke korrels van hout. Het gaat om houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er zijn meerdere soorten installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Geholpen door pelletkachelrevolutie.nl ontdek je actuele info die van pas komen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Je kunt kiezen uit 3 soorten installaties:

  kachel installateur 4321

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm water. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door verschillende facetten. Dit zijn natuurlijk: woning-specificaties, de wensen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4321
Netnummer0111 (+31111)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Vraag naar een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Kerkwerve geen gek idee. Je kunt kiezen voor de TP 30 van het merk Teba ThermEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een milieuvriendelijke manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, schoner dan de houtkachel, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1200
 • Gemak, comfort en sfeer voor schappelijke kosten
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Relatief weinig onderhoud
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Schouwen-Duivelandverbruikt 3020 kWh stroom en 3020 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €147,00 in juni 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Kerkwerve vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze wijze komt er warmte vrij die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit is mogelijk via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige systemen worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m de HR ketel. Een dergelijke installatie verbruikt biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Hiervoor gebruikt men houtpellets of blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Veel aspecten hebben invloed; het gebruik, de prijzen, en het merk/model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en betaalt u enkel de stookkosten van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Een kachel kopen in een showroom?

Veel bewoners kiezen voor een luxe inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Kerkwerve waar medewerkers u geschikte installaties laten vergelijken. U kunt daar vaak een bestelling doorgeven of een voorradig model kopen. De huidige prijzen (juni 2024) wisselen sterk. Het vergelijken van monteurs is daardoor een aanrader.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of deze manier wel milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Kerkwerve

Een alternatieve is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel is geschikt voor het CV systeem en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit segment is een groene en relatief goedkope beslissing: minder CO-2 belasting, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkope keuze, plantenresten, takken of houtblokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €700 per ketel.

pelletkachel installateurs in kerkwerve


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dat maakt dat we weten naar wie de productinfo en mogelijke offerte aangeleverd zal worden. De meeste uitvoerders werken in een afgekaderd werkgebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Wat volgt zijn wat vragen ten aanzien van jouw woonobject. Bijvoorbeeld het type woning, de mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal bewoners. Zorg dat u alles goed invult, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Middels je ingevulde gegevens maakt de installateur een grove inschatting van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een mooie kachel in de kamer, of meer een product dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook aspecten als uitstraling en de afmetingen zijn beslissend.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse leveranciers en ga aan de slag met een geschikte installateur in Kerkwerve. Kijk naar recensies en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Loop goed na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Zorg ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Probeer verschillende functies uit. Is er sprake van een defect? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Kerkwerve


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Kerkwerve?

Momenteel bestaan er veel verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je kan kiezen uit meer dan 1.800 pelletketel / pelletkachel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. De investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel ontegenzeggelijk aanlokkelijk. Het subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen ligt tussen de €600 en €1150. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • VENERE (Ferroli), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.
 • Logo (EdilKamin), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Hydro DV220 (Davinci), vermogen 22 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn meerdere opties voor de consument die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Kerkwerve. Wat kan ik allemaal doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Onderstaand kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 4321.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De installatie onttrekt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat energie van de zon opvangt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!