Pelletkachel kopen Zederik

Vergelijk installateurs pelletketels Zederik

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zederik kopen stelt jou in staat om je huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pelletkorrels. Het gaat om cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er is keuze uit verschillende installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. D.m.v. pelletkachelrevolutie.nl check je waardevolle info die ondersteuning bieden bij het laten installeren van een installatie. In de praktijk hebben we het over drie type installaties:

  kachel installateur 4245

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en regelt warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit heeft te maken met meerdere factoren. Onder andere: jouw type woning, het stoomniveau, en hoeveel je te besteden hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteZederik
Postcode4245
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Geïnteresseerd in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Zederik een uitstekende optie. Bijvoorbeeld de Ready 7 van het merk EfiammaOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een duurzame en groene keuze om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Eenvoudig te installeren, schoner dan de houtkachel, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €950
 • Aangename warmte, voor betaalbare prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Eenvoudig te bedienen
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. 2 vliegen in 1 klap, de kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Zederikverbruikt 3240 kWh stroom en 3240 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €170,00 in mei 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Zederik vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van schoon hout afval. De elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Lucht uit de kamer of van buiten bezorgt de nodige zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een goed substituutvoor de HR ketel. Zo’n apparaat gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Dit zijn vaak natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt direct toegepast op het leidingwater van je CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het verbruik, de prijzen en het type installatie. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u nog te maken met de inkoopprijs van pellets en inspectie / reparaties.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Meer en meer Nederlanders gaan voor een rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. We zien steeds meer kachel showrooms in Zederik waar monteurs u alles over de producten kunnen vertellen. Doorgaans kunt u hier gemakkelijk een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van mei 2024 lopen zeer uiteen. Het vergelijken van monteurs is dus een aanrader.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De kosten van een pelletkachel komen tot stand door model/merk kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Zederik

Een krachtige en woning dekkende optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. De ketel wordt aangeraden voor verwarming van de woning en warm water uit de kraan. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit segment is een milieubewuste en voordelige beslissing: lagere uitstoot van CO-2, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkoop, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn stukken voordeliger dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €600 per model.

pelletkachel installateurs in zederik


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar wie specificaties en eventuele offerte toegezonden mag worden. Veel installateurs focussen zich op een expliciet gebied.

 2. Specificeer type woning

  Hier volgen diverse vragen omtrent jouw huis. Onder andere het type woning, de isolatiewaarden, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de samenstelling huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Aan de hand van de verstrekte info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel als designstuk, of zelfs een model dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wilt u maximaal betalen? Ook variabelen als het design en de maatvoering doen er toe.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van verschillende bedrijven en selecteer een professionele installateur in Zederik. Let op recensies en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Loop goed na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Koop ook altijd een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Test het systeem zorgvuldig. Loopt je tegen problemen aan? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Zederik


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Zederik?

Tegenwoordig zijn er meerdere tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er zijn meer dan 1.900 pelletkachel en pelletketel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het modellen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is natuurlijk niet misselijk. Het subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen varieert tussen de €900 en €1000. Je kunt denken aan:

 • ANTARES H (Ferroli), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • Biostile (CS-Thermos), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.
 • MOON (Freepoint), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de bewoner die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Zederik. Wat moet ik precies doen met het oog op energieneutraal leven? Hieronder hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 4243, 4245.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Ouder woningen (van voor 2000) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die energie van de zon opvangt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente