Pelletkachel kopen Burgh-Haamstede

Vergelijk installateurs pelletketels Burgh-Haamstede

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Burgh-Haamstede kopen is bij uitstek geschikt om jouw woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met speciale pellets van hout. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We hebben te maken met verscheidene kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Via onze vergelijker doorzoek jij actuele info die helpen bij het maken van een goede keuze. Je kunt kiezen uit drie type modellen:

  kachel installateur 4328

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en regelt warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat berekent men a.d.h.v. meerdere facetten. Dit zijn natuurlijk: jouw soort huis, het stoomniveau, en het budget. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4328
Netnummer0111 (+31111)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update februari 2024)

Bent u op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Burgh-Haamstede misschien we dé oplossing. Een voorbeeld is de P188 TH 19,6 kW – type SP281-02 van het merk Gruppo PiazzettaEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een verantwoorde manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1300
 • Gemak, comfort en sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Automatische ontsteking
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Schouwen-Duivelandverbruikt 3020 kWh stroom en 3020 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €147,00 in februari 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Burgh-Haamstede vergelijken (februari 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een speciale elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Lucht uit de kamer of van buiten bezorgt de nodige zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

De meest gangbare pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat wordt gefaciliteerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m een CV-ketel. Zo’n pelletketel heeft enkel biomassa nodig, en dus geen gas. Hiervoor gebruikt men snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Veel aspecten hebben invloed; verbruik, de prijzen en het type installatie. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u enkel te maken met de inkoop van houtpellets en eventueel onderhoud.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Steeds meer Hollanders overwegen een doelmatige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Bezoek eens kachel showrooms in Burgh-Haamstede waar specialisten u kunnen adviseren over de producten. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doornemen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van februari 2024 zijn erg wisselend. Aanbieders en monteurs vergelijken is daardoor zeer aan te raden.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Experts vragen zich af of deze manier wel milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als model/merk kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Burgh-Haamstede

Een innovatieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De biomassaketel wordt aangeraden voor het verwarmingssysteem en het warme water in huis. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het wordt gekenmerkt als groene en prijs-interessante optie: minder broeikasuitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkope keuze, houtsnippers en pellets zijnlang niet zo duur als gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €550 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in burgh-haamstede


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke persoon de specificaties en mogelijke offerte aangeleverd mag worden. Veel monteurs zijn beperkt tot een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf de woning

  Vervolgens stellen we diverse vragen met betrekking tot het huis. Belangrijk zijn het type woning, wat er aan isolatie is gedaan, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de omvang van het huishouden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Aan de hand van je ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Geef uw wensen door

  Een mooie kachel in de kamer, of puur een model dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wilt u maximaal betalen? Ook variabelen als uitstraling en de afmetingen doen er toe.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale bedrijven en maak een keuze voor een erkende installateur in Burgh-Haamstede. Bekijk de beoordelingen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Ga na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Ga voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Is iets niet in orde? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Burgh-Haamstede


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Burgh-Haamstede?

Tegenwoordig zijn er meerdere subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je vindt duizenden pelletkachel of pelletketel modellen die op de lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het modellen. Deze royale bonus maakt het geheel logischerwijs erg aantrekkelijk. Het totaalbedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt tussen de €500 en €1200. Je kunt denken aan:

 • TERMO GIOVE 30 (Ferroli), vermogen 27,4 [KW], €1400 subsidie.
 • Pellkamin 8 (EdilKamin), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.
 • Noelle 12 kanalisatie (densan), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de bewoner die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Burgh-Haamstede. Wat zijn de mogelijkheden met het oog op energieneutraal leven? In de paragraaf hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 4328.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem onttrekt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die de energie van de zon gebruikt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!