Pelletkachel kopen Aalburg

Vergelijk installateurs pelletketels Aalburg

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Aalburg kopen stelt jou in staat om een huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. In plaats van gas gebruik je speciale pellets van hout. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. We onderscheiden meerdere kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Middels deze website tref jij handige informatie die van pas komen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We maken onderscheid tussen 3 type installaties:

  kachel installateur 4265

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door allerlei randvoorwaarden. We spreken over: jouw type huis, het doel van de kachel, en het budget. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAalburg
Postcode4265
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3620 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update mei 2024)

Interesse in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Aalburg misschien we dé oplossing. Dat kan zijn de Lotus Hydro van het merk RedMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een zuinige en duurzame manier om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1150
 • Gemak, comfort en sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Veilige en regelbare warmte
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de woonkamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Aalburgverbruikt 3620 kWh stroom en 3620 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €189,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Aalburg vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Via dit proces ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt verwarmt slechts één ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige installaties kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m de CV-ketel. Zo’n apparaat werkt op basis van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Voorbeelden hiervan zijn organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven op het leidingwater van je CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is niet universeel. Veel aspecten hebben invloed; het verbruik, de prijzen en het type installatie. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en betaalt u enkel de variabele pelletkosten en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Meer en meer Nederlanders neigen naar een luxe inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Aalburg waar experts u geschikte installaties laten vergelijken. Prima service, en u kunt direct een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De marktprijzen (mei 2024) wisselen sterk. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is vanzelfsprekend zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het moet nog onderzocht worden of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van categorie kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Aalburg

Een efficiënte en goede optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Dit model zorgt voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. We hebben het over een milieuvriendelijke en kostenbesparende oplossing: minder broeikasuitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Besparend, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn relatief goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €1300 per product.

pelletkachel installateurs in aalburg


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo is het duidelijk naar wie de details en eventuele offerte toegezonden moet worden. De meeste experts focussen zich op hun eigen streek.

 2. Beschrijf uw huis

  Hierna zie je verschillende vragen aangaande jouw huis. Denk aan de grootte van het huis welke isolatie er is aangebracht, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal gezinsleden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Aan de hand van de ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een mooie kachel in de kamer, of bij voorkeur een model die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat mag het kosten? Ook aspecten als uitstraling en de hoogte van de kachel doen er toe.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van populaire specialisten en kies een professionele installateur in Aalburg. Vraag om reviews en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Achterhaal of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Kies ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Neem de gehele installatie goed door. Ontstaan er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Aalburg


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Aalburg?

Hedendaags vind je velerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er zijn meer dan 1.950 pelletketel en pelletkachel producten die op de ISDE-lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is logischerwijs aantrekkelijk. Het exacte bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt tussen de €800 en €1500. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Cherie UP (EdilKamin), vermogen 11,2 [KW], €560 subsidie.
 • Class Idro 32 wit IDRO32-WAR (AMG S.p.A.), vermogen 30,5 [KW], €1525 subsidie.
 • Tondo Plus (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor diegene die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Aalburg. Wat zijn voor mij de opties met het oog op energieneutraal leven? Op deze pagina hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 4265.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Huizen gebouwd voor 2010 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp benut de warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die energie van de zon opvangt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente