Pelletkachel kopen Oss

Vergelijk installateurs pelletketels Oss

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oss kopen opent nieuwe deuren om je woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pellets. Eigenlijk zijn dit kleine staafjes uit geperst houtafval. Er is keuze uit velerlei installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Met behulp van pelletkachelrevolutie.nl ontdek jij waardevolle toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. In de praktijk hebben we het over drie type installaties:

  kachel installateur 5341

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit heeft te maken met allerlei variabelen. We spreken over: type huis, het doel van de kachel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5341
Netnummer0412 (+31412)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Interesse in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Oss zeer interessant. Denk dan bijvoorbeeld aan de Orchidea – Bucaneve TA11C van het merk UNGARO S.r.L.Nordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een zuinige en duurzame manier om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het vergt weinig onderhoud, het is zeker niet duur, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1450
 • Design en warme sfeer, ook voor een laag budget
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de huiskamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Ossgebruikt 3290 kWh stroom en 3290 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €169,00 in mei 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Oss vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van droog resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit wordt gerealiseerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een goed substituutvoor een CV-ketel. Deze ketel maakt gebruik van biomassa, en dus geen gas. Doorgaans zijn dit plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Er spelen zaken een rol zoals; gebruik, de prijzen, en het merk kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze jaren gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en resteren alleen nog de variabele pelletkosten en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel consumenten oriënteren zich op een rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn speciale kachel showrooms in Oss waar installateurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. U kunt daar vaak een bestelling doorgeven of een kachel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van mei 2024 kunnen sterk fluctueren. Installateurs vergelijken is daardoor geen gek idee.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort installatie en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Oss

Een nieuwe full-service mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op snippers, blokken of pellets van hout. De installatie wordt aangeraden voor de CV installatie en het warme water in huis. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit type kachel is een milieubewuste en prijstechnisch interessante optie: beperkte CO-2 belasting, en de gaskraan gaat dicht.
 • Geld besparend, houtsnippers en pellets zijngoedkoper dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Hoge subsidies tot wel €850 per product.

pelletkachel installateurs in oss


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar welk adres details en mogelijke offerte verzonden kan worden. Veel monteurs focussen zich op een afgekaderd werkgebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hierna zie je diverse vragen inzake jouw woonobject. Bijvoorbeeld de grootte van het huis de staat van de isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de grootte van het huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Aan de hand van uw informatie kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of een model die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wilt u maximaal betalen? Ook onderdelen als het design en de beschikbare maten doen er toe.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere aanbieders en selecteer een goede installateur in Oss. Let op referenties en certificaten (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Check naderhand of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Koop ook altijd een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Test het systeem zorgvuldig. Zijn er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Oss


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Oss?

In de huidige situatie zijn er allerhande tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.700 pelletkachel of pelletketel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel natuurlijk niet mis. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend wisselt tussen €850 en €1100. Je kunt denken aan:

 • Rembrand (Duroflame), vermogen 5,7 [KW], €500 subsidie.
 • NSE (M2) (AMG S.p.A.), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • HP40 (Schenger), vermogen 7,2 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de woningeigenaar die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Oss. Wat kan ik allemaal doen als ik helemaal van het gas af wil? Op deze pagina geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 5340, 5341, 5342, 5343, 5344, 5345, 5346, 5347, 5348, 5349.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat profiteert van warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die energie van de zon opvangt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente