Pelletkachel kopen Teeffelen

Vergelijk installateurs pelletketels Teeffelen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Teeffelen kopen stelt jou in staat om het huis op een energiezuinige manier te stoken. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houtpellets. Dit omschrijven we als kleine staafjes uit geperst houtafval. Er bestaan diverse modellen en installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Aan de hand van onze tool check je samengestelde details die een bijdrage leveren aan het laten plaatsen van een pelletkachel. In de praktijk hebben we het over drie type kachels:

  kachel installateur 5395

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en voorziet in de tapwater behoefte. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat wordt bepaald door specifieke facetten. Denk aan: woning-specificaties, het doel van de kachel, en het budget. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5395
Netnummer0412 (+31412)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Vraag naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Teeffelen geen gek idee. Je kunt kiezen voor de Class Idro Ceramic 32 MAJO.IDRO32-KAR van het merk AMG S.p.A.Nordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een toegankelijke en ‘groene’ optie om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het is gemakkelijk te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1350
 • Aangename warmte met een laag kostenplaatje
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Eenvoudig te bedienen
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de huiskamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Ossgebruikt 3290 kWh stroom en stookt 3290 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €169,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Teeffelen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. De elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Via dit proces ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige systemen kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m de gasketel. Zo’n apparaat werkt op biomassa, en geen aardgas. Hiervoor gebruikt men natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven aan het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt verschilt enorm. Het wordt berekend op basis van vermogen, de prijzen, en het type installatie. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Na deze jaren kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u alleen nog de stookkosten van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

In de showroom een kachel kopen?

Meer en meer Nederlanders neigen naar een inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Teeffelen waar adviseurs u de mogelijke opties kunnen showen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gemakkelijk een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van juli 2024 kunnen sterk fluctueren. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dan ook zeker zinvol.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of deze manier wel milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Teeffelen

Een andere totale-woning-installatie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets of blokken. Dit model draagt zorg voor de CV installatie en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het is een groene en prijs-interessante mogelijkheid: minder uitstoot van CO-2, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkoop, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €900 per model.

pelletkachel installateurs in teeffelen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo is het duidelijk naar welke klant informatie en eventuele offerte verzonden zal worden. Veel adviseurs zijn werkzaam in een bepaalde regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Vervolgens stellen we een aantal vragen inzake jouw woonobject. U kunt denken aan het soort woning, de mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het gezin. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Gebaseerd op je informatie kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel als designstuk, of puur een installatie die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook variabelen als en soort kachel en de breedte van de ketel kunnen impact hebben.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere specialisten en kies voor een goede installateur in Teeffelen. Let op referenties en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Controleer of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Neem ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer verschillende functies uit. Is er sprake van een defect? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Teeffelen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Teeffelen?

Hedendaags vind je allerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.800 pelletkachel / pelletketel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de systemen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel natuurlijk erg serieus. Het exacte bedrag dat toepasbaar is ligt tussen €450 en €1400. Je kunt denken aan:

 • Cover 8 air (Kalon / Giove Group), vermogen 7,1 [KW], €500 subsidie.
 • CLIO (Ferroli), vermogen 6,3 [KW], €500 subsidie.
 • SPCN11 – Silence 9 (EvaCalor), vermogen 8,6 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de huizenbezitter die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Teeffelen. Wat zijn de mogelijkheden om een energieneutraal huis te realiseren? Hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 5395.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat gebruikt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die de zon gebruikt voor energie en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!