Pelletkachel kopen Megen

Vergelijk installateurs pelletketels Megen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Megen kopen is bij uitstek geschikt om jouw huis op een energiezuinige manier te stoken. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pellets. Eigenlijk zijn dit houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er is keuze uit verschillende kachels, met elk hun voordelen en nadelen. D.m.v. pelletkachelrevolutie.nl lees jij toepasbare adviezen die van dienst kunnen zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Feitelijk zijn er 3 type modellen:

  kachel installateur 5366

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm water. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit wordt bepaald middels velerlei factoren. Je kunt denken aan: huis-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5366
Netnummer0412 (+31412)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juni 2024)

Zoek jij een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Megen zeer interessant. Denk aan de OSTRO IDRO 35 van het merk Dielle SRLOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een verantwoorde manier om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €500
 • Genieten van sfeer en warmte tegen een scherpe prijs
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de woonkamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Ossverbruikt 3290 kWh stroom en nog eens 3290 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €169,00 in juni 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Megen vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, afkomstig van resthout. Er is een elektrische ontsteker die zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Lucht uit de kamer of van buiten bezorgt de nodige zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel op CV?

De standaard pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat wordt gefaciliteerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige cv-pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een goed substituutvoor je HR ketel. Deze installatie gebruikt als brandstof biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Doorgaans zijn dit houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De pelletkachel-terugverdientijd is zeer wisselend. Veel aspecten hebben invloed; het vermogen, de prijzen, en het type ketel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Na deze periode begint het besparen pas echt en blijven alleen nog de prijs van de houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

In de showroom een kachel kopen?

Meer en meer bewoners kiezen voor een doelmatige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Bezoek eens kachel showrooms in Megen waar consultants u de mogelijke opties kunnen showen. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doorgeven of showroommodellen met korting kopen. De marktprijzen (juni 2024) zijn ontzettend divers. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daardoor wel zo handig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is veel discussie of dit gezond en milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. merk/type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Megen

Een alternatieve handige mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze installatie wordt aangeraden voor het CV systeem en warm water uit de kraan. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het wordt gekenmerkt als milieubewuste en aantrekkelijke keuze: beperkte CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkope keuze, houtsnippers en pellets zijngoedkoper dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Hoge subsidies tot wel €1050 per product.

pelletkachel installateurs in megen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar welke persoon de specificaties en mogelijke offerte aangeleverd zal worden. De meeste aannemers zijn actief in een bepaalde regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Nu volgen belangrijke vragen omtrent de woning. Voorbeelden zijn de grootte van het huis de mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Na aanleiding van uw info maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel die in het oog springt, of juist een model dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook variabelen als ambiance en de breedte van de ketel doen er toe.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire adviseurs en kies voor een betrouwbare installateur in Megen. Check de beoordelingen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Ga na of de rookgasafvoer in orde is. Ga voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer het systeem grondig uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Megen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Megen?

Recent kun je gebruik maken van velerlei subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.900 pelletketel of pelletkachel producten die gedekt worden door de regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel uiteraard extra interessant. Het exacte bedrag waar je recht op hebt schommelt tussen de €600 en €1050. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • PS-15-6 (JustFire), vermogen 7,1 [KW], €500 subsidie.
 • Qlima Delmara 125 S-Line (Extrastove), vermogen 12,5 [KW], €625 subsidie.
 • Diva (EvaCalor), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de huizenbezitter die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Megen. Wat zijn voor mij de opties als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze pagina geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 5366.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Met name oudere woningen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat gebruikt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die de energie van de zon gebruikt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!