Pelletkachel kopen Zaltbommel

Vergelijk installateurs pelletketels Zaltbommel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zaltbommel kopen biedt jou de kans om jouw huis op een energiezuinige manier te stoken. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar speciale pellets van hout. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Door middel van deze pagina bekijk jij accurate informatie die helpen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Feitelijk zijn er drie soorten modellen:

  kachel installateur 5301

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat is afhankelijk van meerdere factoren. Dit zijn natuurlijk: type woning, het doel van de kachel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5301
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Interesse in een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Zaltbommel wellicht iets voor jou. Je kunt kiezen voor de SPV-M13 ADRIA van het merk Punto FuocoOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een verantwoorde manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Eenvoudig te installeren, het bespaart geld, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1100
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor aantrekkelijke prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Zaltbommelgebruikt 3260 kWh stroom plus nog eens 3260 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €172,00 in juli 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Zaltbommel vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m een gasketel. Zo’n apparaat stookt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Normaal gesproken kies je snippers, blokken of pellets van hout. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Veel aspecten hebben invloed; het verbruik, de prijzen en het merk/model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 6 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en betaalt u enkel de prijs van de houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

In de showroom een kachel kopen?

Veel mensen denken na over een efficiënte inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Zaltbommel waar adviseurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. U kunt daar vaak gewoon een model bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De huidige prijzen (juli 2024) zijn nogal variabel. Installateurs vergelijken is daarom wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is veel discussie of dit goed voor het milieu is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van het merk/type en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Zaltbommel

Een efficiënte en totale-woning-installatie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. Dit model kan gebruikt worden voor het centrale verwarmingssysteem en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het is een milieubewuste en relatief goedkope mogelijkheid: minder vervuiling, en de gaskraan gaat dicht.
 • Besparend, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn goedkoper dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1050 per systeem.

pelletkachel installateurs in zaltbommel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo weten we naar wie de details en tevens de offerte aangeleverd kan worden. De meeste monteurs doen werkzaamheden in een bepaalde regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hierna zie je diverse vragen die gaan over je woning. Bijvoorbeeld de categorie van uw huis, de staat van de isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Geleid door deze informatie maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel die in het oog springt, of bij voorkeur een product die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wilt u maximaal betalen? Ook variabelen als kleur / design en gewenste afmeting zijn belangrijk.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire monteurs en selecteer een uitstekende installateur in Zaltbommel. Check de ervaringen van anderen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Bekijk kritisch of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Bestel tevens een buffervat dat groot genoeg is. Neem de gehele installatie goed door. Zijn er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Zaltbommel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Zaltbommel?

Recent kun je gebruik maken van allerhande subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.750 pelletkachel en pelletketel installaties die op de lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel overduidelijk niet mis. De tegemoetkoming dat toe te passen is ligt doorgaans tussen de €850 en €1400. Enkele voorbeelden zijn:

 • OSTRO IDRO 25 (Dielle SRL), vermogen 24,5 [KW], €1400 subsidie.
 • SLIM MOD 10 CANALISATIE (AMG S.p.A.), vermogen 9,7 [KW], €500 subsidie.
 • Marianne 6 (Royal / Palazzetti), vermogen 6,1 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de Nederlander die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Zaltbommel. Wat moet ik precies doen richting een energieneutrale woning? In de paragraaf hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 5300, 5301, 5302.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Met name oudere woningen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De pomp haalt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een installatie die de zon gebruikt voor energie en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente