Pelletkachel kopen Berghem

Vergelijk installateurs pelletketels Berghem

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Berghem kopen is bij uitstek geschikt om jouw woning zonder aardgas te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pelletkorrels. Het betreft geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We onderscheiden verscheidene soorten installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Dankzij de pelletkachel-vergelijker doorzoek je veelzijdige raadgeving die nuttig zijn bij het aankopen van een installatie. In de praktijk hebben we het over 3 soorten kachels:

  kachel installateur 5351

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en regelt warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat berekent men a.d.h.v. verscheidene randvoorwaarden. Onder andere: woning-specificaties, het doel van de kachel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5351
Netnummer0412 (+31412)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2024)

Bent u op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Berghem zeker een goede optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de Klin Comfort Air van het merk MCZOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een toegankelijke en ‘groene’ optie om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Gemakkelijk te plaatsen, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1300
 • Innovatieve verwarmingsoplossing met een laag kostenplaatje
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Eenvoudig te programmeren
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Ossconsumeert 3290 kWh stroom plus 3290 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €169,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Berghem vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Er is een elektrische ontsteker die maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat is een optie door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige installaties worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor een CV-ketel. Deze ketel gebruikt als brandstof biomassa, en geen aardgas. Voorbeelden hiervan zijn houtblokken of ander organisch materiaal. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die de ketel aanmaakt wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. Veel aspecten hebben invloed; vermogen, de prijzen, en het model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 8 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en blijven alleen nog de variabele pelletkosten en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Meer en meer consumenten denken na over een doelmatige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Berghem waar specialisten u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo maakt u het visueel, en kunt u gemakkelijk een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van juli 2024 zijn ontzettend divers. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daardoor een wijs besluit.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit gezond en milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door merk/type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Berghem

Een alternatieve goede optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt snippers, blokken of pellets van hout. Het systeem kan gebruikt worden voor het centrale verwarmingssysteem en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit type kachel is een milieubewuste en relatief goedkope optie: beperkte vervuiling, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkoop, biomassa is goedkoper dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Subsidies tot wel €1250 per model.

pelletkachel installateurs in berghem


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de details en misschien de offerte verstuurd zal worden. Veel bedrijven werken in een eigen regio.

 2. Omschrijf uw woning

  In stap 2 treft u verschillende vragen met betrekking tot jouw huis. U kunt denken aan het type huis, de isolatiewaarden, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de samenstelling huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Op basis van uw gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een mooie kachel in de kamer, of liever een oplossing dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook zaken als het design en de maatvoering zijn beslissend.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende adviseurs en maak een keuze voor een goed bekendstaande installateur in Berghem. Bekijk de reviews en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Bekijk kritisch of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Bestel tevens een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Ontstaan er problemen? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Berghem


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Berghem?

Recent kun je gebruik maken van veel verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er bestaan meer dan 1.850 pelletketel en pelletkachel modellen die vallen onder deze regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is uiteraard zeer belangrijk. Het totaalbedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend varieert tussen €700 en €1000. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Arte Maiolica 18 kW (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 18,5 [KW], €1400 subsidie.
 • Megan Idro Steel (Extraflame), vermogen 12 [KW], €1400 subsidie.
 • Duna 18 kW (EvaCalor), vermogen 18 [KW], €900 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor wie de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Berghem. Welke stappen moet ik ondernemen richting een energieneutrale woning? Hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 5350, 5351.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem gebruikt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!