Pelletkachel kopen Haren

Vergelijk installateurs pelletketels Haren

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Haren kopen stelt je in de gelegenheid om jouw woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pellets. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er zijn meerdere kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door middel van onze vergelijker lees je accurate toelichtingen die van pas komen bij het aankopen van een installatie. Je kunt kiezen uit drie soorten kachels:

  kachel installateur 5386

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en regelt warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat wordt bepaald door verscheidene variabelen. Dit zijn natuurlijk: jouw type huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5386
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Behoefte aan een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Haren iets om te overwegen. Een voorbeeld is de Qlima Delmara 125 S-Line van het merk ExtrastoveNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een verantwoorde manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het is gemakkelijk te bedienen, het is relatief goedkoop, en er zijn interessante subsidies, tot wel €750
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor lagere prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Ossconsumeert 3290 kWh stroom plus 3290 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €169,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Haren vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, afkomstig van resthout. Een speciale elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat is een optie door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor een gasketel. Zo’n apparaat werkt op biomassa, en geen aardgas. Dit zijn vaak plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van je CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Er spelen zaken een rol zoals; het vermogen, de prijzen, en het merk kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Na deze jaren kunt u fors besparen op de stookkosten en blijven alleen nog de kosten van de pellets en maandelijkse afschrijving.

In de showroom een kachel kopen?

Veel huizenbezitters denken na over een inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Haren waar specialisten u de mogelijke opties kunnen showen. U kunt daar vaak een bestelling doornemen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De prijzen van mei 2024 zijn ontzettend divers. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is hierom geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het moet nog onderzocht worden of het milieu wel voldoende ontlast wordt. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Haren

Een krachtige en goede optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De pelletketel kan gebruikt worden voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het is een milieuvriendelijke en besparende keuze: beperkte CO-2 belasting, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Voordelig, houtblokken of ander organisch materiaal zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1300 per kachel.

pelletkachel installateurs in haren


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar welk adres details en mogelijke offerte toegezonden kan worden. Veel aannemers zijn actief in een specifieke omgeving.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In stap 2 treft u relevante vragen ten aanzien van uw huis. Bijvoorbeeld het type woning, de mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Vul alles zo goed mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Geleid door je gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel die in het oog springt, of juist een model die uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook aspecten als de kleur en de hoogte van de kachel zijn beslissend.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere bedrijven en maak een keuze voor een goede installateur in Haren. Vraag naar referenties en diploma’s (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Bekijk kritisch of er een goede afvoer wordt aangebracht. Ga voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Functioneert de installatie niet goed? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Haren


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Haren?

Tegenwoordig zijn er meerdere opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. We hebben het over meer dan 1.800 pelletkachel of pelletketel modellen die op de ISDE-lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de systemen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel logischerwijs erg aantrekkelijk. Het exacte bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend loopt uiteen tussen de €950 en €1150. Een aantal interessante opties:

 • PS-15-4CV, NB-B18 (JustFire Nederland / Hanks Heating), vermogen 21,4 [KW], €1400 subsidie.
 • FENICE 80 (Ferroli), vermogen 10,4 [KW], €520 subsidie.
 • SPV-M13 INES (EvaCalor), vermogen 14 [KW], €700 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de huizenbezitter die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Haren. Wat moet ik precies doen om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze website hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 5368, 5386, 9750.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Vooral oudere huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem gebruikt energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat de energie van de zon gebruikt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!