Pelletkachel kopen Maren-Kessel

Vergelijk installateurs pelletketels Maren-Kessel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Maren-Kessel kopen opent nieuwe deuren om uw woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met speciale pellets van hout. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei modellen kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Middels onze vergelijker lees jij handige aanbevelingen die een bijdrage leveren aan het laten plaatsen van een pelletkachel. Eigenlijk zijn er 3 soorten modellen:

  kachel installateur 5398

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt ook voor warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat wordt bepaald door verscheidene variabelen. We spreken over: jouw type huis, het doel, en wat het mag kosten. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5398
Netnummer0412 (+31412)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Zoek jij een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Maren-Kessel iets om te overwegen. Bijvoorbeeld de Ecofire Christina idro 10 van het merk Palazzetti LelioOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een verantwoorde manier om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies lopen op tot wel €600
 • Gemak, comfort en sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Ossverbruikt 3290 kWh stroom en 3290 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €169,00 in juni 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Maren-Kessel vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van schoon hout afval. De elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die weer terug de woning in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit wordt gerealiseerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige installaties worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor je CV-ketel. Deze installatie gebruikt als brandstof biomassa, aardgas is dan verledentijd. Normaal gesproken kies je natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gegenereerde warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van je CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Dit wordt berekend aan de hand van gebruik, de prijzen, en het model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u nog te maken met de kosten van de pellets en inspectie / reparaties.

In de showroom een kachel kopen?

Meer en meer bewoners oriënteren zich op een doelmatige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn kachel showrooms in Maren-Kessel waar monteurs u kunnen adviseren over de producten. U kunt daar vaak meteen bestellen of showroommodellen met korting kopen. Desondanks, prijzen in juni 2024 lopen zeer uiteen. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dus wel zo handig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit goed voor het milieu is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden gevormd door categorie kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Maren-Kessel

Een innovatieve en is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. De installatie wordt gebruikt voor de centrale verwarming en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het is een groene en prijs-interessante beslissing: lagere vervuiling, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Geld besparend, plantenresten, takken of houtblokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Royale subsidies, tot wel €1150 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in maren-kessel

Plaatsen in de regio:

Beschikbare merken


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo is het duidelijk naar welk adres details en wellicht een offerte aangeleverd kan worden. Veel bedrijven zijn beperkt tot hun eigen streek.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In de volgende stap ziet u speciale vragen die gaan over je woning. Voorbeelden zijn het soort huis, de staat van de isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Geleid door uw gegevens kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of liever een installatie dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook facetten als het gewenste model en de maatvoering doen er toe.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale monteurs en maak een keuze voor een goed bekendstaande installateur in Maren-Kessel. Vraag naar verhalen van andere klanten en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Kijk na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Plaats zeker ook een buffervat dat groot genoeg is. Controleer of alles werkt. Iets niet in de haak? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Maren-Kessel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Maren-Kessel?

Momenteel bestaan er verscheidene subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er bestaan meer dan 1.950 pelletkachel en pelletketel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de systemen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel natuurlijk aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt doorgaans tussen €500 en €1150. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Klea 8 air (Kalon / Giove Group), vermogen 7,1 [KW], €500 subsidie.
 • LIRA PLUS (Ferroli), vermogen 6,3 [KW], €500 subsidie.
 • Giove 16,5 kW (EvaCalor), vermogen 16,5 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er bestaan allerlei alternatieven voor diegene die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Maren-Kessel. De vraag is; wat kan ik doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 5397, 5398.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De installatie benut de warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!