Pelletkachel kopen Heusden

Vergelijk installateurs pelletketels Heusden

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Heusden kopen maakt het mogelijk om een woning op een energiezuinige manier te stoken. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar unieke korrels van hout. Eigenlijk zijn dit houtkorrels van geperst, zuiver hout. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse soorten installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Aan de hand van de pelletkachel-vergelijker tref jij bruikbare adviezen die van dienst kunnen zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Je kunt kiezen uit 3 soorten kachels:

  kachel installateur 5251

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en voorziet in de tapwater behoefte. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat hangt af van allerlei zaken. Dit zijn natuurlijk: jouw type huis, het stoomniveau, en de maximum prijs. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcode5251
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Bent u op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Heusden misschien we dé oplossing. Neem bijvoorbeeld de Star 12.2 van het merk EllediOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een goede en zuinige optie om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Eenvoudig te installeren, stukken schoner dan de open haard, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1100
 • Aangename warmte, ook voor de kleine portemonnee
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Veilige en regelbare warmte
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Heusdenverbruikt 3450 kWh stroom en 3450 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €174,00 in juni 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Heusden vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de kamer voorziet de vlam van zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit wordt gerealiseerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige apparaten kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor je CV-ketel. Zo’n pelletketel werkt op basis van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Standaard kiest men voor natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gewonnen warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 8 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en betaalt u enkel de variabele pelletkosten en eventueel onderhoud.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Een groot deel van de mensen denken na over een exclusieve inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Heusden waar monteurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Doorgaans kunt u hier gewoon een model bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De marktprijzen (juni 2024) zijn nogal variabel. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is vanzelfsprekend zeer aan te raden.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De dagelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door het merk/type en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Heusden

Een krachtige en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Het systeem is geschikt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en het warme water in huis. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als bewuste en besparende oplossing: minder broeikasuitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Besparend, houtblokken of ander organisch materiaal zijn goedkoper dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1100 per product.

pelletkachel installateurs in heusden


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op die manier weten wij naar wie de informatie en tevens de offerte verzonden mag worden. De meeste adviseurs zijn actief in hun eigen streek.

 2. Omschrijf uw woning

  Wat volgt zijn wat vragen over jouw woonobject. Belangrijk zijn de grootte van de woning of de woning goed geïsoleerd is, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de grootte van het huishouden. Sla geen vragen of details over, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Na aanleiding van uw ingevulde gegevens maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of juist een systeem dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat mag het kosten? Ook aspecten als het design en de afmetingen kunnen impact hebben.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere specialisten en selecteer een erkende installateur in Heusden. Check de recensies en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Kijk na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Zorg ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer verschillende functies uit. Functioneert de installatie niet goed? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Heusden


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Heusden?

Tegenwoordig zijn er verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er bestaan meer dan 1.900 pelletkachel of pelletketel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het systeem. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel uiteraard verleidelijk. Het exacte bedrag dat toepasbaar is loopt uiteen tussen de €900 en €1050. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Ural (EdilKamin), vermogen 18 [KW], €1400 subsidie.
 • CADEL CLOE (CADEL SRL), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • Montreux (Thermorossi), vermogen 11,4 [KW], €570 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor wie echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Heusden. Wat moet ik precies doen om mijn woning energieneutraal te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 5250, 5251, 5252.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Vooral oudere huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die gebruik maakt van energie van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente