Pelletkachel kopen Dieden

Vergelijk installateurs pelletketels Dieden

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Dieden kopen stelt je in de gelegenheid om uw huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk speciale pellets van hout. Dit omschrijven we als cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We hebben te maken met verscheidene type installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Geholpen door onze tool vind je waardevolle informatie die van dienst kunnen zijn bij het aankopen van een installatie. We maken onderscheid tussen drie type installaties:

  kachel installateur 5353

 1. Pelletkachel: designs verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel bekend als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit wordt bepaald middels meerdere onderdelen. Bijvoorbeeld: jouw type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je bestedingsruimte is. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5353
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update februari 2024)

Vraag naar een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Dieden misschien we dé oplossing. Denk dan bijvoorbeeld aan de Ecofire Olga idro 24 van het merk Palazzetti LelioOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een milieuvriendelijke manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Eenvoudig te installeren, het is zeker niet duur, en de subsidies lopen op tot wel €900
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor lagere prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. Dat is handig! De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Ossverbruikt 3290 kWh stroom en 3290 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €169,00 in februari 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Dieden vergelijken (februari 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt dat de pellets branden. Schone omgevingslucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor een CV-ketel. Deze ketel werkt op biomassa, en dus geen gas. In de basis zijn dat houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gegenereerde warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De pelletkachel-terugverdientijd is tamelijk flexibel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het verbruik, de prijzen en het model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze periode gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u alleen nog de variabele pelletkosten en jaarlijkse controle.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Steeds meer huizenbezitters denken na over een exclusieve inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Dieden waar experts u de gangbare modellen kunnen verkopen. Prima service, en u kunt een bestelling doornemen of een pelletkachel op voorraad kopen. De marktprijzen (februari 2024) zijn erg wisselend. Aanbieders en monteurs vergelijken is dus wel zo handig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Experts vragen zich af of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De wekelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door merk/type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Dieden

Een effectieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt organische materialen als hout of tuinafval. Dit model kan benut worden voor het centrale verwarmingssysteem en het warme water in huis. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit type kachel is een milieuvriendelijke en aantrekkelijke mogelijkheid: lagere CO-2 belasting, en het huis kan van het gas af.
 • Voordelig, houtblokken of ander organisch materiaal zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1250 per kachel.

pelletkachel installateurs in dieden


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welk adres details en uiteraard de offerte verzonden kan worden. De meeste aannemers werken in een eigen regio.

 2. Beschrijf de woning

  Vervolgens stellen we relevante vragen die gaan over uw huis. Belangrijk zijn het soort huis, de mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en gezinsgrootte. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Middels je ingevulde data maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of puur een model dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook aspecten als uitstraling en gewenste afmeting spelen een rol.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van diverse bedrijven en ga aan de slag met een betrouwbare installateur in Dieden. Check de referenties en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Check of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Kies ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Iets niet in de haak? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Dieden


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Dieden?

Hedendaags vind je velerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Het aanbod omslaat meer dan 1.950 pelletkachel / pelletketel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is uiteraard niet misselijk. De totale subsidie dat hiervoor gereserveerd is ligt doorgaans tussen €800 en €1500. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • PS-15-1 (JustFire), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.
 • Melinda Idro Steel 2.0 (Extraflame), vermogen 14,2 [KW], €1400 subsidie.
 • Futura 18 (EvaCalor), vermogen 18 [KW], €900 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor diegene die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Dieden. Wat kan ik allemaal doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze pagina geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 5353.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Met name oudere woningen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie profiteert van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een oplossing die zonlicht omzet in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!